FILIJA SA KAJMAKOM PONOS KOSOVA Ukus tradicije u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

kosovska filija sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 700 ml vode
  • 3 jajeta
  • kašičica soli
  • 300 g kajmaka

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Od jaja, brašna, soli i vode zamesite testo gušće nego za palačinke. U pleh obložen pek papirom sipajte testo i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, sve dok ne porumeni. Zatim izvadite i premažite kajmakom. Odmah prelijte novim slojem testa, pa vratite u rernu da se ispeče. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Secite filiju na kocke i služite vruću.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading