FILIJA SA KAJMAKOM PONOS KOSOVA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 700 ml vode
- 3 jajeta
- kašičica soli
- 300 g kajmaka
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Od jaja, brašna, soli i vode zamesite testo gušće nego za palačinke. U pleh obložen pek papirom sipajte testo i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, sve dok ne porumeni. Zatim izvadite i premažite kajmakom. Odmah prelijte novim slojem testa, pa vratite u rernu da se ispeče. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Secite filiju na kocke i služite vruću.
Možda vas zanima:
FILIJA SA KAJMAKOM PONOS KOSOVA Sa hrskavim korama i sočnim filom, razgrabi se odmah
Savršena vruća, a biće super i kada se ohladi.
KOSOVSKA FILIJA SA KAJMAKOM Nekada se često pravila a danas je zaboravljena
Tradicionalno se priprema pod sačem ali možete da je napravite i na šporetu, ako rešetku podignete odmah ispod gornjih grejača.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)