Posni hit: Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!
Pripremite obaveznu paradajz čorbicu i zelenu salatu i uživajte u najhrskavijem jelu na celom internetu
Spremni za krompir koji je toliko hrskav i ukusan da ćete zaboraviti sve druge recepte? Imamo tajnu savršene korice koja se dobija jedinstvenim, brzim postupkom začinjavanja. Ovaj krompir je fenomenalan sam po sebi, pa Vam hleb uz njega neće ni trebati! Pripremite obaveznu paradajz čorbicu i zelenu salatu i uživajte u najhrskavijem jelu na celom internetu!
bakinakuhinja.rs
Sastav:
600 grama krompira (isečenog na kriške), jedna kašičica slatke paprike, dve kašičice belog luka u granulama, mleveni biber po želji, tri pune kašike prezli, ulje, suvi začin, tucana paprika (ako nema male dece).
Priprema:
Krompir iseći na kriške. Dodati suvi začin, mlevenu papriku, beli luk u granulama, prezle i ulje. Ako nemate malu decu, dodajte i tucanu papriku.
Sve sastojke sipati u veću kesu. Jednom rukom zadržati jedan kraj, a drugom okretati i protresti kesu da krompir ravnomerno poprimi sve začine.
Veći pleh od rerne pokriti pek papirom. Rasporediti krompir lepo, ne jedno preko drugoga, već svaki komad posebno. Peći na 210 stepeni C oko 45-50 minuta. Paziti da prezle ne izgore u zavisnosti od Vaše rerne.
Servirati obavezno uz paradajz čorbicu i zelenu salatu. Uživanje je zagarantovano!
Možda vas zanima:
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Pivarice kao iz bajke: Tajna posnih kiflica s pivom i šerbetom koje su prhke, mirisne i savršeno mekane
Ove kiflice su lagane, mirišljave, nežne kao pena, a šerbet im daje onu neodoljivu mekoću
ZAMESITE ZA DORUČAK ILI VEČERU Recept baka Jele za neodoljivu pitu sa šunkom
Neobična pita koju ćete iznova praviti
RECEPT ZA BRZ DORUČAK Nekoliko sastojaka iz kuhinje i za 15 minuta preukusan "zalogaj" je na stolu
Za sve one koji urbano žive
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)