PEČENI ŠARAN U RERNI Za 15 minuta dobijate sočnu ribu koju do skoro niste jeli
Tradicionalan, sočan i mirisan
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 šaran (1.5–2 kg), očišćen
- 2 kašike soli
- 1 kašičica bibera
- 4–5 čenova belog luka (izgnječenih)
- 1 limun (isečen na kolutove)
- 100 ml ulja (ili mešavina ulja i maslinovog ulja)
- 2 kašike aleve paprike
- 2 glavice crnog luka (sečene na kolutove)
- 2–3 lovorova lista
- Peršun za dekoraciju
- Po želji: krompir isečen na kriške za pečenje uz ribu
Priprema:
1. Priprema ribe
Šarana spolja i iznutra dobro posoliti.
Utrljati biber i beli luk.
Napraviti 3–4 plitka reza sa svake strane ribe da bolje upije začine.
U unutrašnjost staviti par kolutova limuna i lovorove listove.
2. Priprema preliva
U činiji pomešati:
ulje
alevu papriku
još malo belog luka
Time premazati ribu izvana.
3. Slaganje u pleh
Dno pleha obložiti kolutovima luka.
Po želji dodati i kriške krompira.
Staviti ribu preko povrća.
Ostatak preliva preliti preko ribe.
4. Pečenje
Rernu zagrejati na 200°C.
Peći 50–70 minuta, u zavisnosti od veličine ribe.
Povremeno preliti ribu sokom iz pleha da ostane sočna.
5. Služenje
Po želji posuti seckanim peršunom i dodati svež limun.
Odlično ide uz krompir, projice ili salatu od kupusa.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)