BANATSKI PAPRIKAŠ BOLJI OD KLASIČNOG Svakim zalogajem greje dušu i telo

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočan i zasitan, pravićete stalno.

banatski paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 paprike
  • 4 krompira
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 400 g paradajz pelata
  • 1 mala šargarepa
  • 2 kašike ulja
  • so, biber, crvena paprika

Priprema:

Luk i beli luk sitno iseckajte i propržite u ulju dok ne postanu staklasti. Dodajte papriku i šargarepu isečene na kockice i kratko propržite. Sipajte paradajz i začine, promešajte i kuvajte dok povrće ne omekša. Poslužite paprikaš odmah, uz hleb ili pirinač.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading