BAKLAVA SA PATLIDŽANOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g patlidžana
- 100 ml ulja
- 2 glavice crnog luka
- 200 g kravljeg sira
- 50 g badema
- 2 čena belog luka
- 5 kašika paradajz pirea
- 1 kašičica šećera
- 1/2 šolje vode
- 100 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Luk prodinstajte na ulju pa mu dodajte beli luk. Onda umešajte paradajz pire, šećer i pola šolje vode. Zasebno u tiganju prepecite patlidžan sečen na kolutove, pa posolite i ostavite da pusti vodu i gorčinu. Stavite jednu koru pa je premažite maslacem pa ponovite postupak sa šest kora. Onda dodajte polovinu smese od paradajza, preko nje poređajte polovinu seckanih badema i kravljeg sira, pa prekrijte polovinom pripremljenog patlidžana. Zatim poređajte još četiri kore pa svaku premažite maslacem. Baklavu isecite na kockce pa je premažite ostatakom maslaca i poprskajte vodom. Pecite baklavu 35 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Biće mekana kao duša
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
GRČKU MUSAKU NIKO NE ODBIJA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, nema joj ravne.
BAKLAVA SA PATLIDŽANOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Nećete moći da prestanete da jedete.
SLANA TORTA SA ŠAMPINJONIMA Slavsko predjelo kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasna i sočna, dobićete brojne pohvale.
JOGURT POGAČICE SE TOPE U USTIMA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mekane kao duša i sočne, smažu se očas posla.
Komentari (0)