BAKLAVA SA PATLIDŽANOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ukusa koji govori više od 1000 jezika

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Nećete moći da prestanete da jedete.

pita sa patlidžanom
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g patlidžana
  • 100 ml ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 g kravljeg sira
  • 50 g badema
  • 2 čena belog luka
  • 5 kašika paradajz pirea
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 šolje vode
  • 100 g maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Luk prodinstajte na ulju pa mu dodajte beli luk. Onda umešajte paradajz pire, šećer i pola šolje vode. Zasebno u tiganju prepecite patlidžan sečen na kolutove, pa posolite i ostavite da pusti vodu i gorčinu. Stavite jednu koru pa je premažite maslacem pa ponovite postupak sa šest kora. Onda dodajte polovinu smese od paradajza, preko nje poređajte polovinu seckanih badema i kravljeg sira, pa prekrijte polovinom pripremljenog patlidžana. Zatim poređajte još četiri kore pa svaku premažite maslacem. Baklavu isecite na kockce pa je premažite ostatakom maslaca i poprskajte vodom. Pecite baklavu 35 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading