SNIKERS BAJADERA NA DOMAĆI NAČIN Recept iz bakine kuhinje oduševio domaćice na mrežama
Kremasta poslastica jednostavne pripreme.
Potrebno je:
- 150 ml vode
- 150 g šećera
- 120 g posnog margarina
- 100 g čokolade
- 100 g kikirikija
- 50 g oraha
- posni keks
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Zagrejte vodu sa šećerom pa kada provri dodajte margarin i čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Onda skinite sa vatre. Prepecite kikiriki sa orasima pa ih krupno sameljite. Podelite keks pa jednu polovinu sameljite, a drugu rukama krupno izmrvite. Umešajte kikiriki u toplu smesu sa čokoladom, kao i orahe i obe vrste keksa. Sve dobro promešajte da dobijete gustu smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom pa dobro poravnajte. Otopite čokoladu sa dve kašike ulja pa prelijte preko bajadere. Ostavite na hladnom da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
MEDOVIK TORTA UKUSOM OSTAVLJA BEZ DAHA Bogat i sočan fil i nikad kremastija
Savršena za sve svečane prilike i bitne datume.
SLADOLED TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA LENJE DOMAĆICE A savršenog ukusa
Kremasta i brza, po ukusu joj nema ravne.
KAFENA TORTA BOLJA OD TIRAMISUA Svakim zalogajem mami na parče više
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Biće mekana kao duša
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
PASULJ SA MESOM PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Jednostavno, domaće i preukusno
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA VRAĆA U DETINJSTVO Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan i mekan kao duša.
SNIKERS BAJADERA NA DOMAĆI NAČIN Recept iz bakine kuhinje oduševio domaćice na mrežama
Kremasta poslastica jednostavne pripreme.
SRNEĆA LEĐA PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Savršeni spoj čokolade, oraha i džema
Savršena za Novogodišnje i Božićne praznike.
ORIJENTALNA KROMPIR SALATA BOLJA OD RUSKE I MIMOZE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)