PEČENICA PRELIVENA MEDOM, SAVRŠENA ZA SVEČANU TRPEZU! Ovakvo meso će sigurno oduševiti vaše goste i izgledom i ukusom
Napravite glazirano pečenje i imaćete najlepši praznični jelovnik
Meso preliveno medom
Sastojci:
2 kg svinjske pečenice
4 šargarepe
1 crni luk
1 kašičica bibera u zrnu
2 lista lovora
Biber, so
Za glazuru:
100 g meda
50 g smeđeg šećera
50 ml crnog vina
1 kašika sirćeta
1 kesica karanfilića
Foto: Shutterstock
Priprema:
Meso stavite u pleh, prelijte hladnom vodom, dodajte očišćenu šargarepu, luk, biber, lovor i kuvajte oko tri sata. Za glazuru u šerpu stavite šećer, vino, sirće, med i zagrevajte na niskoj temperaturi. Kad provri, kuvajte još oko pet minuta da postane sirupasto. Stalno mešajte. Skinite kožu sa pečenice, I nožem je malo zarežite u jednu pa u drugu stranu da dobijete kvadratiće. U razreze poređajte karanfiliće. Prelijte s pola glazure i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Prelijte ostatak glazure i pecite još oko pola sata, odnosno dok šunka ne dobije smeđu boju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)