PEČENICA PRELIVENA MEDOM, SAVRŠENA ZA SVEČANU TRPEZU! Ovakvo meso će sigurno oduševiti vaše goste i izgledom i ukusom
Napravite glazirano pečenje i imaćete najlepši praznični jelovnik

Meso preliveno medom
Sastojci:
2 kg svinjske pečenice
4 šargarepe
1 crni luk
1 kašičica bibera u zrnu
2 lista lovora
Biber, so
Za glazuru:
100 g meda
50 g smeđeg šećera
50 ml crnog vina
1 kašika sirćeta
1 kesica karanfilića

Priprema:
Meso stavite u pleh, prelijte hladnom vodom, dodajte očišćenu šargarepu, luk, biber, lovor i kuvajte oko tri sata. Za glazuru u šerpu stavite šećer, vino, sirće, med i zagrevajte na niskoj temperaturi. Kad provri, kuvajte još oko pet minuta da postane sirupasto. Stalno mešajte. Skinite kožu sa pečenice, I nožem je malo zarežite u jednu pa u drugu stranu da dobijete kvadratiće. U razreze poređajte karanfiliće. Prelijte s pola glazure i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Prelijte ostatak glazure i pecite još oko pola sata, odnosno dok šunka ne dobije smeđu boju.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)