ČORBA OD SOČIVA Hranljiva, ukusna i ne opterećuje stomak!
Sočivo je veoma zdravo, pa je poželjno uključiti ga u redovnu ishranu.
Čorba od sočiva
Sastojci:
200 g sočiva
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 koren peršuna
1 kašičica karija
5 kašika kisele pavlake
1 kašičica seckane sveže nane
Priprema:
Povrće očistite i sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju, prodinstajte crni luk, dodajte beli i posle minut svo ostalo povrće. Prodinstajte 2-3 minuta, pa dodajte kari, so i biber po ukusu. Dinstajte dok se začini ne sjedine s povrćem. Dodajte bujon ili vodu da pokrije sve i kad provri dodajte sočivo. Kuvajte dok ne omekša. Po želji izblendirajte pola količine skuvanog sočiva, pa vratite u čorbu. Sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku, izmešajte i pospite nanom pre služenja.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
RAZLOZI ZAŠTO JE POMORANDŽA ZDRAVA Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite
Namirnica izuzetno bogata vitaminom C ima niz zdravstvenih prednosti, ali kao i sve treba je koristiti umereno.
RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
Komentari (0)