ČORBA OD BATATA I JABUKE Puna je vitamina i idealna za hladne dane
Batat je slatki krompir iz Južne Amerike i veoma je zdrav. Bogat je ugljenim hidratima i vitaminima, a ima malo masti.
Čorba od batata i jabuke
Sastojci:
300 g batata
150 g jabuka
1 crni luk
100 ml jogurta
2 kašike karija
½ šolje bujona od povrća
½ šolje sveže ceđenog soka od jabuke
1 kašičica svežeg seckanog peršuna
1 kašika maslinovog ulja
Foto: Shutterstock
Priprema:
Očistite jabuke i krompir. Batat iseckajte na kolutove, a jabuke na kriške i staviti u mikrotalasnu osam minuta da omekšaju ili u rernu na 180 stepeni, ali je potrebno više vremena. U šerpi, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk sa karijem dok luk ne omekša. Dodajte bujon (ili vodu) i kad provri, smanjite temperaturu na najmanju, pa kuvajte još pet minuta. Pomešajte sa jabukama i batatom i usitnite štapnim mikserom da dobijete kremastu smesu. Stavite na šporet i dok se dinsta dodajte postepeno sok od jabuke. Posolite po ukusu i ostavite da provri. Sklonite sa šporeta, dodajte jogurt i izmešajte. Poslužite posuto peršunom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)