ČORBA OD BATATA I JABUKE Puna je vitamina i idealna za hladne dane
Batat je slatki krompir iz Južne Amerike i veoma je zdrav. Bogat je ugljenim hidratima i vitaminima, a ima malo masti.

Čorba od batata i jabuke
Sastojci:
300 g batata
150 g jabuka
1 crni luk
100 ml jogurta
2 kašike karija
½ šolje bujona od povrća
½ šolje sveže ceđenog soka od jabuke
1 kašičica svežeg seckanog peršuna
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:
Očistite jabuke i krompir. Batat iseckajte na kolutove, a jabuke na kriške i staviti u mikrotalasnu osam minuta da omekšaju ili u rernu na 180 stepeni, ali je potrebno više vremena. U šerpi, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk sa karijem dok luk ne omekša. Dodajte bujon (ili vodu) i kad provri, smanjite temperaturu na najmanju, pa kuvajte još pet minuta. Pomešajte sa jabukama i batatom i usitnite štapnim mikserom da dobijete kremastu smesu. Stavite na šporet i dok se dinsta dodajte postepeno sok od jabuke. Posolite po ukusu i ostavite da provri. Sklonite sa šporeta, dodajte jogurt i izmešajte. Poslužite posuto peršunom.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)