PREUKUSNA ČORBA SA JUNETINOM Ugrejaće vam i telo i dušu!
Čorba je uvek dobrodošla u jelovniku, a ova se može jesti i kao glavno jelo.

Juneća čorba
Sastojci:
300 g junetine
1 crni luk
1 čen belog luka
2 šargarepe
3 krompira
1 celer sa listovima
100 ml soka od paradajza
1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
Priprema:
Crni i beli luk i celer iseckajte na kockice i prodinstajte na zagrejanom ulju. Posolite malo pa dodajte meso iseceno na komade veličine zalogaja. Dinstajte dok ne potamni. Očišćenu šargarepu isecite na kolutove, a krompir na četvrtine i dodajte u meso. Dinstajte dva minuta pa dodajte dva litra vruće vode i sok od paradajza. Ostavite da se krčka polupoklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode. Dodajte po potrebi još soli i bibera. Gotovu čorbu pospite peršunom.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)