PREUKUSNA ČORBA SA JUNETINOM Ugrejaće vam i telo i dušu!

Trpeza/ V.V.

19:44

Sezonski recepti 0

Čorba je uvek dobrodošla u jelovniku, a ova se može jesti i kao glavno jelo.

PREUKUSNA ČORBA SA JUNETINOM Ugrejaće vam i telo i dušu!
Foto: Shutterstock

Juneća čorba

Sastojci:

300 g junetine

1 crni luk

1 čen belog luka

2 šargarepe

3 krompira

1 celer sa listovima

100 ml soka od paradajza

1 kašičica iseckanog svežeg peršuna

Priprema:

Crni i beli luk i celer iseckajte na kockice i prodinstajte na zagrejanom ulju. Posolite malo pa dodajte meso iseceno na komade veličine zalogaja. Dinstajte dok ne potamni. Očišćenu šargarepu isecite na kolutove, a krompir na četvrtine i dodajte u meso. Dinstajte dva minuta pa dodajte dva litra vruće vode i sok od paradajza. Ostavite da se krčka polupoklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode. Dodajte po potrebi još soli i bibera. Gotovu čorbu pospite peršunom.

Komentari (0)

Loading