PREUKUSNA ČORBA SA JUNETINOM Ugrejaće vam i telo i dušu!
Čorba je uvek dobrodošla u jelovniku, a ova se može jesti i kao glavno jelo.
Juneća čorba
Sastojci:
300 g junetine
1 crni luk
1 čen belog luka
2 šargarepe
3 krompira
1 celer sa listovima
100 ml soka od paradajza
1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
Priprema:
Crni i beli luk i celer iseckajte na kockice i prodinstajte na zagrejanom ulju. Posolite malo pa dodajte meso iseceno na komade veličine zalogaja. Dinstajte dok ne potamni. Očišćenu šargarepu isecite na kolutove, a krompir na četvrtine i dodajte u meso. Dinstajte dva minuta pa dodajte dva litra vruće vode i sok od paradajza. Ostavite da se krčka polupoklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode. Dodajte po potrebi još soli i bibera. Gotovu čorbu pospite peršunom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)