ČORBA OD POVRĆA Prava riznica vitamina koja jača organizam
Odlično jelo za hladne dane.
Čorba od povrća
Sastojci:
100 g karfiola
3 krompira
15 prokelja
2 stabljike celera
3 šargarepe
2 korena paškanata
1 crni luk
1 sveža paprika
3 čena belog luka
1/2 korena celera
1 ljuta papričica
150 ml kuvanog paradajza
50 g pirinča
2 lista lovora
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
U šerpu stavite očišćenu šargarepu iseckanu na kolutove, crni luk na kockice, paškanat i celer na kockice, lovor i sipajte dva litra vode. Kad provri, dodajte iseckanu papriku i beli luk na kockice. Krompir isecite na veće komade, karfiol iskidajte na cvetiće, a prokelj presecite na četvrtine. Kad provri, dodajte ovo povrće, pirinač, kuvani paradajz, začine po ukusu i kuvajte da krompir omekša. U zavisnosti od željene gustine, dodajte još vode. Skuvanu čorbu pospite peršunom.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)