ČORBA OD POVRĆA Prava riznica vitamina koja jača organizam
Odlično jelo za hladne dane.
Čorba od povrća
Sastojci:
100 g karfiola
3 krompira
15 prokelja
2 stabljike celera
3 šargarepe
2 korena paškanata
1 crni luk
1 sveža paprika
3 čena belog luka
1/2 korena celera
1 ljuta papričica
150 ml kuvanog paradajza
50 g pirinča
2 lista lovora
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
U šerpu stavite očišćenu šargarepu iseckanu na kolutove, crni luk na kockice, paškanat i celer na kockice, lovor i sipajte dva litra vode. Kad provri, dodajte iseckanu papriku i beli luk na kockice. Krompir isecite na veće komade, karfiol iskidajte na cvetiće, a prokelj presecite na četvrtine. Kad provri, dodajte ovo povrće, pirinač, kuvani paradajz, začine po ukusu i kuvajte da krompir omekša. U zavisnosti od željene gustine, dodajte još vode. Skuvanu čorbu pospite peršunom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)