ČORBA OD POVRĆA Prava riznica vitamina koja jača organizam
Odlično jelo za hladne dane.
Čorba od povrća
Sastojci:
100 g karfiola
3 krompira
15 prokelja
2 stabljike celera
3 šargarepe
2 korena paškanata
1 crni luk
1 sveža paprika
3 čena belog luka
1/2 korena celera
1 ljuta papričica
150 ml kuvanog paradajza
50 g pirinča
2 lista lovora
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
U šerpu stavite očišćenu šargarepu iseckanu na kolutove, crni luk na kockice, paškanat i celer na kockice, lovor i sipajte dva litra vode. Kad provri, dodajte iseckanu papriku i beli luk na kockice. Krompir isecite na veće komade, karfiol iskidajte na cvetiće, a prokelj presecite na četvrtine. Kad provri, dodajte ovo povrće, pirinač, kuvani paradajz, začine po ukusu i kuvajte da krompir omekša. U zavisnosti od željene gustine, dodajte još vode. Skuvanu čorbu pospite peršunom.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)