POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1/2 kg kora za pitu
- 2 glavice crnog luka
- ulje
- so
- biber
- suvi biljni začin
- mlevena začinska paprika
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite glavice luka, pa sitno iseckajte i posolite. Propržite na vrelom ulju. Očistite i izrendajte krompir, pa dodajte u luk i propržite. Posolite, pa dodajte suvi biljni začin, biber i mlevnu začinsku papriku. Poređajte kore, pa jednu premažite uljem. Preko nje stavite drugu koru, pa nanesite fil. Urolajte pitu, pa poređajte u pleh obložen pek papirom.Premažite uljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prekrijte suvom krpom, pa je poprskajte kiselom vodom.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)