SARMA SA PIRINČEM I ORASIMA Ovu varijantu morate da probate, lepša je nego s mesom!
Fantastično posno jelo za koja će vam svi tražiti recept!
Sarma s pirinčem i orasima
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
250 g pirinča
150 g mlevenih oraha
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
1 kašika brašna
100 ml ulja
2 kašičice mlevene paprike
so, biber
Priprema:
Razdvojite listove kupusa, isecite žilu u sredini listova i operite ih u hladnoj vodi ako je kupus previše kiseo. Iseckajte sitno crni luk, šargarepu narendajte i zajedno ih prodinstajte na 50 ml ulja. Dodajte pirinač, so po ukusu i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte kašičicu mlevene paprike i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se ohladi. Tada dodajte orahe. Na list kupusa stavite kašiku fila i zavijte sarmu. U šerpu poređajte kupus da prekrije dno i preko ređajte sarme. Između stavite lovor, sipajte toplu vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri dok kupus ne omekša. Po potrebi, dolivajte toplu vodu. U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte brašno, propržite da porumeni, pa dodajte kašičicu mlevene paprike. Sipajte preko sarmi i ostavite da se krčkaju još 10-15 minuta.
Savet
Sarma je ukusnija ako se pred kraj kuvanja stavi u zagrejanu rernu na 200 stepeni i zapeče.
Možda vas zanima:
SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept je vekovima star, a fil se pravi od praziluka i jednog voća
Ovu sarmu rado jedu i oni koji ne poste.
SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept vekovima star, sa filom od praziluka i oraha
Posna sarma po starinskom receptu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)