SARMA SA PIRINČEM I ORASIMA Ovu varijantu morate da probate, lepša je nego s mesom!
Fantastično posno jelo za koja će vam svi tražiti recept!
Sarma s pirinčem i orasima
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
250 g pirinča
150 g mlevenih oraha
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
1 kašika brašna
100 ml ulja
2 kašičice mlevene paprike
so, biber
Priprema:
Razdvojite listove kupusa, isecite žilu u sredini listova i operite ih u hladnoj vodi ako je kupus previše kiseo. Iseckajte sitno crni luk, šargarepu narendajte i zajedno ih prodinstajte na 50 ml ulja. Dodajte pirinač, so po ukusu i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte kašičicu mlevene paprike i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se ohladi. Tada dodajte orahe. Na list kupusa stavite kašiku fila i zavijte sarmu. U šerpu poređajte kupus da prekrije dno i preko ređajte sarme. Između stavite lovor, sipajte toplu vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri dok kupus ne omekša. Po potrebi, dolivajte toplu vodu. U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte brašno, propržite da porumeni, pa dodajte kašičicu mlevene paprike. Sipajte preko sarmi i ostavite da se krčkaju još 10-15 minuta.
Savet
Sarma je ukusnija ako se pred kraj kuvanja stavi u zagrejanu rernu na 200 stepeni i zapeče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)