SARMA SA PIRINČEM I ORASIMA Ovu varijantu morate da probate, lepša je nego s mesom!

Trpeza/ V.V.

17:13

Sezonski recepti 0

Fantastično posno jelo za koja će vam svi tražiti recept!

SARMA SA PIRINČEM I ORASIMA Ovu varijantu morate da probate, lepša je nego s mesom!
Shutterstock

Sarma s pirinčem i orasima

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

250 g pirinča

150 g mlevenih oraha

3 glavice crnog luka

2 šargarepe

2 lovorova lista

1 kašika brašna

100 ml ulja

2 kašičice mlevene paprike

so, biber

Priprema:

Razdvojite listove kupusa, isecite žilu u sredini listova i operite ih u hladnoj vodi ako je kupus previše kiseo. Iseckajte sitno crni luk, šargarepu narendajte i zajedno ih prodinstajte na 50 ml ulja. Dodajte pirinač, so po ukusu i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte kašičicu mlevene paprike i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se ohladi. Tada dodajte orahe. Na list kupusa stavite kašiku fila i zavijte sarmu. U šerpu poređajte kupus da prekrije dno i preko ređajte sarme. Između stavite lovor, sipajte toplu vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri dok kupus ne omekša. Po potrebi, dolivajte toplu vodu. U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte brašno, propržite da porumeni, pa dodajte kašičicu mlevene paprike. Sipajte preko sarmi i ostavite da se krčkaju još 10-15 minuta.

Savet

Sarma je ukusnija ako se pred kraj kuvanja stavi u zagrejanu rernu na 200 stepeni i zapeče.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading