LEPO IZGLEDAJU, A JOŠ LEPŠI UKUS IMAJU Šareni posni mafini, idealni za doručak, užinu ili večeru
Ove mafine možete da jedete svakog dana, a odlično će izgledati i ako ih poslužite kao predjelo na slavskoj trpezi.
Šareni mafini
Sastojci:
2 čaše pšeničnog brašna
2 čaše palente
4 kašike griza
150 g krompira
200 g kiselih krastavčića
50 g šargarepe
50 g graška
50 g šećerca
2 praška za pecivo
1 kašičica soli
1 čaša ulja
3 čaše kisele vode
1 kašika susama
Priprema:
Krompir, šargarepu, grašak i šećerac skuvajte. Ohlađen krompir, šargarepu, kisele krastavce iseckajte na kockice. Krastavce dobro iscedite od tečnosti. Pomešajte palentu, brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i povrće. Izmešajte i ostavite pola sata da odstoji. Sipajte u podmazan kalup za mafine, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Čačkalicom probajte da li su mafini pečeni unutra.
Možda vas zanima:
Neobični mafini od kelja s mlevenim mesom mogu da zamene čitav obrok a sveži su i po tri dana
Ovi neobični paketići su idealni za prolećno čišćenje organizma.
PREDLOG ZA VEČERU ILI DORUČAK Slani mafini sa kačkavaljem, spremni za 30 minuta
Sutradan ih možete poneti na posao ili u školu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)