LEPO IZGLEDAJU, A JOŠ LEPŠI UKUS IMAJU Šareni posni mafini, idealni za doručak, užinu ili večeru
Ove mafine možete da jedete svakog dana, a odlično će izgledati i ako ih poslužite kao predjelo na slavskoj trpezi.
Šareni mafini
Sastojci:
2 čaše pšeničnog brašna
2 čaše palente
4 kašike griza
150 g krompira
200 g kiselih krastavčića
50 g šargarepe
50 g graška
50 g šećerca
2 praška za pecivo
1 kašičica soli
1 čaša ulja
3 čaše kisele vode
1 kašika susama
Priprema:
Krompir, šargarepu, grašak i šećerac skuvajte. Ohlađen krompir, šargarepu, kisele krastavce iseckajte na kockice. Krastavce dobro iscedite od tečnosti. Pomešajte palentu, brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i povrće. Izmešajte i ostavite pola sata da odstoji. Sipajte u podmazan kalup za mafine, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Čačkalicom probajte da li su mafini pečeni unutra.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
Komentari (0)