LEPO IZGLEDAJU, A JOŠ LEPŠI UKUS IMAJU Šareni posni mafini, idealni za doručak, užinu ili večeru
Ove mafine možete da jedete svakog dana, a odlično će izgledati i ako ih poslužite kao predjelo na slavskoj trpezi.
Šareni mafini
Sastojci:
2 čaše pšeničnog brašna
2 čaše palente
4 kašike griza
150 g krompira
200 g kiselih krastavčića
50 g šargarepe
50 g graška
50 g šećerca
2 praška za pecivo
1 kašičica soli
1 čaša ulja
3 čaše kisele vode
1 kašika susama
Priprema:
Krompir, šargarepu, grašak i šećerac skuvajte. Ohlađen krompir, šargarepu, kisele krastavce iseckajte na kockice. Krastavce dobro iscedite od tečnosti. Pomešajte palentu, brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i povrće. Izmešajte i ostavite pola sata da odstoji. Sipajte u podmazan kalup za mafine, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Čačkalicom probajte da li su mafini pečeni unutra.
Možda vas zanima:
Neobični mafini od kelja s mlevenim mesom mogu da zamene čitav obrok a sveži su i po tri dana
Ovi neobični paketići su idealni za prolećno čišćenje organizma.
PREDLOG ZA VEČERU ILI DORUČAK Slani mafini sa kačkavaljem, spremni za 30 minuta
Sutradan ih možete poneti na posao ili u školu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)