Kremasti njoki, jelo s kojim ćete nahraniti celu porodicu za relativno malo novca, a bez mnogo truda
Ovim jelom nahranićete celu porodicu za relativno malo novca, bez mnogo truda i izgubljenog vremena. Što je najbolje, uživaćete u rastezanju sira, mirisu limuna, teksturi kelja i boriti se za njoke koji su se ispekli i postali hrskavi.
Kremasto pečeni njoki s keljom i dve vrste sira!
Sastojci:
800 g njoka
250 g očišćenog i isečenog kelja
3 čena belog luka
2 kašike putera
2 kašike brašna
350 ml mleka
50 g rendanog čedara
50 g rendanog parmezana
1 kašika limunove kore
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite duboku posudu za pečenje. Njoki skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Minut pre nego što su kuvane, stavite kelj. Čim njoki isplivaju na površinu vode, sklonite s ringle i ocediei. Zagrejte puter u tiganju i dodajte seckani beli luk. Posle minut dodajte brašno i brzo promešajte, pa ulijte mleko. Mešajte dok se ne zgusne. U gotov sos dodajte čedar i limunovu koricu. Njoke i kelj prebacite u posudu za pečenje, prelijte sosom i promešajte. Premažite rendanim parmezanom i pecite oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Ručak za 30 minuta: Zapečeni njoki s mocarelom i spanaćem osvajaju okusom, a gotovi su u tren
Aromatičan, jednostavan sos sa spanaćem i paradajzom, uz dodatak meda i mocarele, daje ovom jelu fantastičan ukus.
Recept za njoki s paradajzom za jednostavan i ukusom bogat ručak
Ukoliko volite jači ukus, slobodno dodajte i malo seckane pančete ili kobasicu.
Uz ovaj video s postupkom napravićete njoki BEZ JAJA I KROMPIRA dok kažete MLJAC (video)
Super ukusni njoki od brokolija napravljeni samo od nekoliko sastojaka, nešto drugačije od običnih njoka od krompira!
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)