Kremasti njoki, jelo s kojim ćete nahraniti celu porodicu za relativno malo novca, a bez mnogo truda

alo.rs/I. V.

14:30

Sezonski recepti 0

Ovim jelom nahranićete celu porodicu za relativno malo novca, bez mnogo truda i izgubljenog vremena. Što je najbolje, uživaćete u rastezanju sira, mirisu limuna, teksturi kelja i boriti se za njoke koji su se ispekli i postali hrskavi.

Kremasti njoki, jelo s kojim ćete nahraniti celu porodicu za relativno malo novca, a bez mnogo truda
Shutterstock

 

Kremasto pečeni njoki s keljom i dve vrste sira!

Sastojci:

800 g njoka

250 g očišćenog i isečenog kelja

3 čena belog luka

2 kašike putera

2 kašike brašna

350 ml mleka

50 g rendanog čedara

50 g rendanog parmezana

1 kašika limunove kore

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite duboku posudu za pečenje. Njoki skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Minut pre nego što su kuvane, stavite kelj. Čim njoki isplivaju na površinu vode, sklonite s ringle i ocediei. Zagrejte puter u tiganju i dodajte seckani beli luk. Posle minut dodajte brašno i brzo promešajte, pa ulijte mleko. Mešajte dok se ne zgusne. U gotov sos dodajte čedar i limunovu koricu. Njoke i kelj prebacite u posudu za pečenje, prelijte sosom i promešajte. Premažite rendanim parmezanom i pecite oko 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 
 

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading