TOP IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK Pileći file s aromatičnim filom zaogrnut hrskavom slaninom

alo.rs/I. V.

09:51

Sezonski recepti 0

Mirisni i zasitan ručak na divan će način začiniti baš svaki vikend. Pileća prsa napunite aromatičnim fileom, obmotajte slaninom, okupajte u parajz sosu pa navalite na raskošni ručak kojem ćete se uvek s radošću vraćati.

TOP IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK Pileći file s aromatičnim filom zaogrnut hrskavom slaninom
Schutterstock

 

Rolnice sa spanaćem

Sastojci:

1 ljutika

100 g pečuraka

60 g šunke

60 g seckanog spanaća

2 čena belog luka

30 g prezli

60 g rendanog parmezana

5 pilećih fileta

2 kašike brašna

1/2 crnog luka

340 ml pelata

5 većih šnita slanine

3 kašike maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Na malo ulja dinstajte sitno seckanu ljutiku i pečurke. Dodajte šunku i spanać, te dinstajte još dva minuta. Sklonite s ringle, dodajte beli luk, parmezan, prezle, so, biber i dobro promešajte. Pileća prsa nežno izlupajte čekićem, pa na svaki stavite petinu fila. Urolajte, obmotajte slaninom i povežite kuhinjskim koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, a višak otresite. Stavite ih sa strane. U vatrostalnoj posudi zagrejte kašiku ulja i propržite crni luk, dolijte ostatak ulja i pržite rolnice 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Dodajte u posudu pelat i sačekajte da provri. Neka se jelo krčka 30-40 minuta. Kad je gotovo, uklonite konac.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Komentari (0)

Loading