TOP IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK Pileći file s aromatičnim filom zaogrnut hrskavom slaninom
Mirisni i zasitan ručak na divan će način začiniti baš svaki vikend. Pileća prsa napunite aromatičnim fileom, obmotajte slaninom, okupajte u parajz sosu pa navalite na raskošni ručak kojem ćete se uvek s radošću vraćati.
Rolnice sa spanaćem
Sastojci:
1 ljutika
100 g pečuraka
60 g šunke
60 g seckanog spanaća
2 čena belog luka
30 g prezli
60 g rendanog parmezana
5 pilećih fileta
2 kašike brašna
1/2 crnog luka
340 ml pelata
5 većih šnita slanine
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na malo ulja dinstajte sitno seckanu ljutiku i pečurke. Dodajte šunku i spanać, te dinstajte još dva minuta. Sklonite s ringle, dodajte beli luk, parmezan, prezle, so, biber i dobro promešajte. Pileća prsa nežno izlupajte čekićem, pa na svaki stavite petinu fila. Urolajte, obmotajte slaninom i povežite kuhinjskim koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, a višak otresite. Stavite ih sa strane. U vatrostalnoj posudi zagrejte kašiku ulja i propržite crni luk, dolijte ostatak ulja i pržite rolnice 5 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Dodajte u posudu pelat i sačekajte da provri. Neka se jelo krčka 30-40 minuta. Kad je gotovo, uklonite konac.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)