SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.
Zapečeni hleb sa kačkavaljem i lukom
Sastojci:
1 hleb
250 g rendanog kačkavalja
100 g feta sira
100 g putera
5 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Pomešajte omekšali puter sa iseckanim belim lukom i peršunom i stavite u frižider. Hleb zasecite odozgo po širini, ali ne do kraja, da se ne bi raspao za vreme pečenja. Pomešajte rendani kačkavalj, izmrvljenu fetu, mlevenu papriku. Stavite mešavinu u proreze hleba zajedno sa komadićem putera. Hleb stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Sklonite foliju i pecite hleb još desetak minuta da odozgo bude reš.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)