SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!

Trpeza/ V.V.

09:10

Sezonski recepti 0

Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.

SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Foto: Shutterstock

Zapečeni hleb sa kačkavaljem i lukom

Sastojci:

1 hleb

250 g rendanog kačkavalja

100 g feta sira

100 g putera

5 čena belog luka

1 kašičica mlevene paprike

1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Pomešajte omekšali puter sa iseckanim belim lukom i peršunom i stavite u frižider. Hleb zasecite odozgo po širini, ali ne do kraja, da se ne bi raspao za vreme pečenja. Pomešajte rendani kačkavalj, izmrvljenu fetu, mlevenu papriku. Stavite mešavinu u proreze hleba zajedno sa komadićem putera. Hleb stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Sklonite foliju i pecite hleb još desetak minuta da odozgo bude reš.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading