SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.
Zapečeni hleb sa kačkavaljem i lukom
Sastojci:
1 hleb
250 g rendanog kačkavalja
100 g feta sira
100 g putera
5 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Pomešajte omekšali puter sa iseckanim belim lukom i peršunom i stavite u frižider. Hleb zasecite odozgo po širini, ali ne do kraja, da se ne bi raspao za vreme pečenja. Pomešajte rendani kačkavalj, izmrvljenu fetu, mlevenu papriku. Stavite mešavinu u proreze hleba zajedno sa komadićem putera. Hleb stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Sklonite foliju i pecite hleb još desetak minuta da odozgo bude reš.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)