SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!

Trpeza/ V.V.

09:10

Sezonski recepti 0

Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.

SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Foto: Shutterstock

Zapečeni hleb sa kačkavaljem i lukom

Sastojci:

1 hleb

250 g rendanog kačkavalja

100 g feta sira

100 g putera

5 čena belog luka

1 kašičica mlevene paprike

1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Pomešajte omekšali puter sa iseckanim belim lukom i peršunom i stavite u frižider. Hleb zasecite odozgo po širini, ali ne do kraja, da se ne bi raspao za vreme pečenja. Pomešajte rendani kačkavalj, izmrvljenu fetu, mlevenu papriku. Stavite mešavinu u proreze hleba zajedno sa komadićem putera. Hleb stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Sklonite foliju i pecite hleb još desetak minuta da odozgo bude reš.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading