KROKETI OD KROMPIRA osvajaju na prvi griz, idealno jelo za neiskusne domaćice
Savršena ideja da maltene ni od čega napravite ukusno jelo. Ukoliko vam se desilo da niste stigli da idete u kupovinu ukusni korketi će da vas izvuku iz neprilike.
Kroketi od krompira
Sastojci:
1 kg krompira
1 kašičica soli
3 velika jaja
2 kašike prezle
½ šolje (75 g) svežeg sira
¼ šolje (60 ml) ulja
Priprema:
Krompir stavite u veliku činiju sa dovoljno vode i prstohvatom soli . Kuvajte dok krompir ne omekša, oko 35 - 40 minuta. Krompir procedite i ogulite kada se malo prohladi. Zatim ih dobro izgnječite, dodajte jaja i kašičicu soli i zamesite testo. Dodajte prezle i svež sir i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Od mešavine krompira pravite loptice (prečnika oko 5 cm) i lagano ih pritiskajte da napravite fritule. Zagrejte ulje u dubokom tiganju. U vrelo ulje stavite fritule i pržite ih do zlatno smeđe boje, oko 5 minuta. Izvadite ih i stavite na papirni peškir da upije višak masnoće. Poslužite uz sos i sezonsku salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KROKETI OD KROMPIRA Iskoristite ostatak pirea od ručka i napravite novo jelo!
Ako ih do sada niste pravili, ovaj recept morate da probate.
BATALITE KLASIČNU VERZIJU Ovi kroketi od krompira i slanine će vam se lepiti za prste
Nije ništa komplikovano u ovom receptu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)