
Recept koji se prenosi s kolena na koleno MUSAKA SA SLATKIM KUPUSOM I MESOM
Musaka je omiljeno jelo zaposlenih ljudi jer se brzo pravi a u nju može da ide bukvalno sve povrće koje imate u kući. Ova sa kupusom je sem što je ukusna i vepa zdrava.
Ponedeljak, 07. apr 2025.
Musaka je omiljeno jelo zaposlenih ljudi jer se brzo pravi a u nju može da ide bukvalno sve povrće koje imate u kući. Ova sa kupusom je sem što je ukusna i vepa zdrava.
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.
Cvekla - tako zdrava, uvik dostupna i cenovnom prihvatljiva. Šteta što nije više zastupljena u našim kuhinjama pa vam predlažemo recept za ovu sjajnu čorbicu.
Cvekla - tako zdrava, uvik dostupna i cenovnom prihvatljiva. Šteta što nije više zastupljena u našim kuhinjama pa vam predlažemo recept za ovu sjajnu čorbicu.
Nije tajna da dobar doručak može osigurati pravu dozu energije potrebne za ostatak dana. Vođeni tom idejom predlažemo vam zanimljiv sendvič koji ima đevrek umesto hleba
Probajte nešto novo a preiukusno - čorbica od povrća s kukuruzom očarava svojim slatko-slanim ukusom. Još ako dodate papričicu, ukus će biti neviđeno dobar.
U Srbiji se od pečenih paprika prave uglavnom tradicionalna jela, ali sad vam predlažemo da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.
Danas je Nacionalni dan čedar sira koji se slavi svakog 13. februara. Ono što čedar čini tako popularnim sirom jeste to što se može koristiti za pravljenje tako ukusnih jela kao što su mekendčiz, topli sendvići, gratinirani krompir te čizburgeri, a odlično ide i na picu jer se rasteže.
Kada se udruže paradajz i spanać, dobija se moćni saveznik u borbi protiv viroza koje vrebaju na svakom koraku!
Zbog teške hrane vam nedostaje energija, ne osećate se dobro i potreban vam je novi početak? Ova čorbica je prava stvar za vas!
U Nemačkoj se recept sa kiselim kupusom kuvanim u vinu zove Vajnkraut i definitivno je jedan od zimskih klasika. Ukus kiselog kupusa u ovom receptu pojačava se dodatkom belog luka, belog vina i po želji grožđa, kima, dok mnogi dodaju i kuvanu slaninu i krompir.
Savršena ideja da maltene ni od čega napravite ukusno jelo. Ukoliko vam se desilo da niste stigli da idete u kupovinu ukusni korketi će da vas izvuku iz neprilike.
Ukoliko vam se čini da su dve glavice belog luka previše, slobodno se opustite. U ovoj čorbi toliko belog luka neće da bude previše. Još kad dodate krutone napravljene kod kuće, uživaćete u neverovatnom ukusu čak iako se prehlađeni.
Malo drugačija čotba koja miriše na zdravo. Možete je praviti s piletinom, a sasvim je dobra i u varijanti s povrćem.
Ovako ukusno pripremljen prokelj može da se svidi čak i onima koji ga inače izbegava.