RUMENI, HRSKAVI KROKETI Pohovani pire krompir s kačkavaljem je hrskava gozba za malo para

Izvor: ALO.RS

04:29

Kulinarski globus 0

U Italiji su kroketi izuzetno popularna ulična hrana

RUMENI, HRSKAVI KROKETI Pohovani pire krompir s kačkavaljem je hrskava gozba za malo para
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 200 g sira
  • 1 jaje
  • 10 g putera
  • 100 g brašna
  • 16 g praška za pecivo

Za poh:

  • 2 jajeta
  • prezle

Priprema:

1. Skuvajte krompir, pa ga ispasirajte. Dodajte puter, brašno, prašak za pecivo, jaje, so, biber i rendani sir.

2. Sve dobro promešajte. Ostavite u frižideru dva sata da se stegne. Od dobijene smese formirajte ćufte/pljeskavice koje uvaljajte u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanoj ulju na umerenoj temperaturi.

3. Vadite pljeskavice od pirea na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Služite uz salatu.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading