RUMENI, HRSKAVI KROKETI Pohovani pire krompir s kačkavaljem je hrskava gozba za malo para
U Italiji su kroketi izuzetno popularna ulična hrana
Sastojci:
- 600 g krompira
- 200 g sira
- 1 jaje
- 10 g putera
- 100 g brašna
- 16 g praška za pecivo
Za poh:
- 2 jajeta
- prezle
Priprema:
1. Skuvajte krompir, pa ga ispasirajte. Dodajte puter, brašno, prašak za pecivo, jaje, so, biber i rendani sir.
2. Sve dobro promešajte. Ostavite u frižideru dva sata da se stegne. Od dobijene smese formirajte ćufte/pljeskavice koje uvaljajte u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanoj ulju na umerenoj temperaturi.
3. Vadite pljeskavice od pirea na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Služite uz salatu.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)