BATALITE KLASIČNU VERZIJU Ovi kroketi od krompira i slanine će vam se lepiti za prste

Alo.rs

20:13

Sezonski recepti 0

Nije ništa komplikovano u ovom receptu.

BATALITE KLASIČNU VERZIJU Ovi kroketi od krompira i slanine će vam se lepiti za prste
Printscreen/Twitter

Kroketi sa slaninom

Sastojci:

4 krompira

150 g slanine

100 g gaude

so, biber

50 g prezli

1 jaje + 1 žumance

2 kašike kajmaka

1 kašičica svežeg ruzmarina

svinjska mast  

Priprema: 

Kuvani krompir zgnječite. Kockice slanine propržite bez ulja na teflonskom tiganju. Dodajte prezle i kratko ih propržite. Ostaviti da se prohladi. U krompir dodajte kajmak, jaje i žumance. Dodajte začine, slaninu s prezlama, sve dobro promešajte da se lepo sjedini. Ako je smesa previše mokra, dodajte joj prezle. Rukama oblikujte kuglicu, stavite u sredinu kockicu sira i pospite još malo prezlama. Pecite na masti dok ne dobije zlatnu boju.

SAVETI Topli kroketi idu odlično uz čašu hladnog piva

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading