BATALITE KLASIČNU VERZIJU Ovi kroketi od krompira i slanine će vam se lepiti za prste
Nije ništa komplikovano u ovom receptu.
Kroketi sa slaninom
Sastojci:
4 krompira
150 g slanine
100 g gaude
so, biber
50 g prezli
1 jaje + 1 žumance
2 kašike kajmaka
1 kašičica svežeg ruzmarina
svinjska mast
Priprema:
Kuvani krompir zgnječite. Kockice slanine propržite bez ulja na teflonskom tiganju. Dodajte prezle i kratko ih propržite. Ostaviti da se prohladi. U krompir dodajte kajmak, jaje i žumance. Dodajte začine, slaninu s prezlama, sve dobro promešajte da se lepo sjedini. Ako je smesa previše mokra, dodajte joj prezle. Rukama oblikujte kuglicu, stavite u sredinu kockicu sira i pospite još malo prezlama. Pecite na masti dok ne dobije zlatnu boju.
SAVETI Topli kroketi idu odlično uz čašu hladnog piva
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA SUPA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ovo toplo jelo mogu napraviti i amateri u kuhinji
Toliko je ukusna, da ćete se navaditi na nju.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
AROMATIČNI KROMPIR IZ GRČKE Spremite se za boravak na plaži uz nezaobilaznu hranu
Ne smete da ga propustite ako ste na letovanju.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)