Kako da pripremite još ukusniji pire krompir? Tajna je u začinima koji daju sasvim novu dimenziju jelu

alo.rs/I. v.

12:30

Sezonski recepti 0

Nova dimenzija obožavanog priloga. Svima poznat i omiljen pire od krumpira ima nova lica i to zahvaljujući začinima i začinskom bilju.

pire
Shutterstock

 

Pire krompir sa začinskim biljem

Sastojci:

800 g krompira

1 glavica crnog luka

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike seckanog svežeg bilja

muškatni oraščić

50 ml pavlake za kuvanje

100 ml mleka

1 kašika putera

Priprema:

Krompir oljuštite i kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk oljuštite i iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Pomešajte začinsko bilje, so, biber, muškatni oraščić i kremu. Zagrejte mleko sa puterom. Krompir ocedite i izgnječite, umešajte mleko i začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Umešajte mešavinu luka, pavlake i začinskog bilja. Poslužite uz meso ili ribu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading