Iskoristite višak pire-krompira i napravite KUGLICE KOJE NESTAJU ČIM IH STAVITE NA STO
Pržene kuglice od pire krompira zabavno su predjelo i ukusan prilog.
Kroketi od pire-krompira, sira i slanine
Sastojci:
3 kriške slanine, pečene
2 jaja
500 g pire krompira
50 g rendanog sira po izboru (čedar, gauda...)
2 kašike isečenog vlašaa
1/2 kašičice belog luka u prahu
120 g prezle ulje za prženje
so, biber
Priprema:
U većoj posudi pomešati pire-krompir sa kuvanom slaninom, rendanom sir, vlašac i beli luk u prahu. Začinite solju i biberom. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite jaja i prezle u zasebne plitke činije. Od mešavine pire krompira pravite kuglice. Uvaljajte ih u ruke, pa umočite prvo u jaje pa u mrvice. Zagrejte ulje u tiganju. Pržite kuglice u serijama dok ne postanu zlatne sa svih strana, dva do tri minuta. Ocedite ih na tanjiru prekrivenom papirnim ubrusom i odmah posolite. Poslužite toplo, uzs sos po izboru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)