Ne bacajte višak pire-krompira već napravite hrskave kuglie punjene sirom i pančetom
Superukusan i fin prilog za svaku vrstu jela koji će vas osvojiti svojom hrskavošću spoljai finim kremastim okusom sira.
Kuglice od krompira punjene sirom i pančetom
Sastojci:
7 krompira srednje veličine
250 g punomasnog sira
50 g pančete (ili slaninice)
brašno
2 jaja
prezle
ulje
so, biber
Priprema:
Ako vam ostane pire krompira, možete ga koristiti, a ako nemate, skuvajte krompir. Potom ga izgnječite da dobijete kompaktnu smesu bez grudvica i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. U krompir dodajte: biber, so, punomasni sir i 50 g slanine koju ste prethodno kratko propržili. Sve izmešajte i dobijenu smesu poravnajte. Modlom vadite diskove i oblikujte u kuglice. Pržite po sledećem redosledu: kuglice uvaljajte u brašno, pa u jaje i na kraju u prezle i pecite na jakoj vatri. Kada knedle postanu zlatnožute, spremne su za jelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
Komentari (0)