Neodoljivi harmonika krompiri s hrskavom slaninom i sirom
Sama pomisao na pečeni krompir, punjen puterom, sirom i slaninom, poslužen s kajmakom i vlašcem, izaziva glad.
Hrskavi harmonika krompiri
Sastojci:
4 krompira
60 g putera
4 kriške slanine
120 g čedar sira
60 ml pavlake
2 kašike seckanog vlašca
so, biber
Priprema:
Oštrim nožem napravite poprečne rezove u svakom krompiru na udaljenosti od oko 0,3 centimetra. Između kriški dodajte kriške putera i začinite ih solju i biberom po ukusu. Prebacite krompir u pleh za pečenje. Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskavo, oko sat vremena. Pospite ih rendanim sirom i pecite dok se sir ne otopi, još pet do deset minuta. Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava, oko pet minuta. Prebacite ga na tanjir prekriven papirnim ubrusom. Krompir poslužite odmah, preliven pavlakom, komadićima slanine i vlašcm.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HARMONIKA KROMPIR Brz i jeftin obrok kada nemate vremena, a svaki zalogaj budi čula
Napravićete brzo i lako, a postaće jedno od omiljenih jela.
KAKAV RUČAK, STRAŠAN RUČAK! Ako volite krompir, ovaj recept za njega će vam postati omiljeni
Lep i na oko, ali i po ukusu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)