KAKAV RUČAK, STRAŠAN RUČAK! Ako volite krompir, ovaj recept za njega će vam postati omiljeni
Lep i na oko, ali i po ukusu.
Harmonika krompir
Možda vas zanima:

ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.


KOSOVSKI KROMPIRAŠ JE SAVRŠEN Obrok koji će svi zavoleti, a tako se lako sprema
Nema tu mnogo filozofije oko pripreme.

SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
Sastojci:
4 kriške slanine
12 krompira
12 kašika maslaca
2 mlada luka
2 kašike peršuna
1 čen belog luka
so, biber
Priprema:
Isecite četiri kriške slanine popreko, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nožem napravite lepezu na krompirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih. Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krompira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet kašika maslaca i dobro ga četkicom premažite po krompiru. Sačuvajte višak maslaca za podlivanje u rerni. Posolite
i pobiberite krompire, pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu, polivajući ih tokom pečenja ostatkom rastopljenog maslaca. Pred kraj pečenja rastopite još tri kašike maslaca, pa ga promešajte sa seckanim mladim lukom, peršunom i belim lukom. Time prelijte krompir i pecite ga još pet minuta. Po potrebi dodajte još soli i bibera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

KAKAV SPEKTAKL: Svetska Školarijada 2025. zvanično otvorena, preko 4.500 učesnika!

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

PREMINUO POZNATI HARMONIKAŠ: Brat zvezde estradenije se izborio sa bolešću

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

ONE NESTAJU, A IZA NjIH OSTAJE PUSTOŠ: Zašto je ugroženost najstrašnijih predatora fatalna za okeane
IZ OVE SOBE BISTE ODMAH POBEGLI: U njoj možete čuti svoje treptaje, otkucaje srca i pluća, a mnogi kažu i OVO (VIDEO)

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)