Napravite žurku sami za sebe uz grickalice koje će vas ostaviti bez daha MINI-ZALOGAJI OD KROMPIRA
Hleb zamenite kriškama pečenog krumpira, a zatim se zaigrajte divnim, bogatim nadevom od svega nekoliko sastojaka. Genijalno!
Bruskete od krompira s tunjevinom
Sastojci:
3 veća krompira
2 kašike maslinovog ulja
100 g krem-sira
1 konzerva tunjevine
4-5 kiselih krastavčića
50 g badema
dimljeni losos
peršun
so, biber
Priprema:
Krompir prvo dobro operite. Isecite ga na kriške debljine jednog centimetra i premažite sa obe strane maslinovim uljem. Posolite i pobiberite, pa poređajte na papir za pečenje i stavite u rernu na 200 stepeni. Ostavite da se peku oko 20 minuta. Dok je krompir u rerni, pomešajte krem-sirni sa svežim začinima. Možete dodati i kašiku grčkog jogurta da bude što kremastiji. Krompir izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohladi, pa preko njega namažite sir. Na porciju kriški stavite losos i sve zajedno pospite tostiranim i seckanim bademima. Na drugu polovinu stavite tunjevinu i narezane kisele krastavce.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)