Brusketi, italijanski sendvičići s paradajzom, sirom i bosiljkom uneće dašak Mediterana u vaš dom
Paradajz u kombinaciji sa bosiljkom, maslinovim uljem i belim lukom čini savršen spoj ukusa.

Brusketi s čeri paradajzom i kozjim sirom
Sastojci (za 4 osobe):
1 ćabata
3 čena belog luka
250 g mini-paradajza (po mogućnosti i crvenih i žutih ako ih imate)
150 g kozjeg sira ili mocarele
10 crnih maslina
1 veza svežaeg bosiljka
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Isecite ćabatu na malo deblje kriške. Na dobro zagrejanom roštilj tiganju propržite kriške sa obe strane na malo maslinovog ulja. Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir (ili iseckanu mocarelu), seckani beli luk, narezane masline i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i prelijte sa 4-5 kašika maslinovog ulja. Promešajte, pa time prelijte tostirane kriške hleba.
Savet više: Ako ne volite kozji sir ili ne možete da ga nabavite, mocarela će takođe biti savršeno ukusna u ovoj ulozi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)