Brusketi, italijanski sendvičići s paradajzom, sirom i bosiljkom uneće dašak Mediterana u vaš dom

Izvor: alo.rs

18:30

Kulinarski globus 0

Paradajz u kombinaciji sa bosiljkom, maslinovim uljem i belim lukom čini savršen spoj ukusa.

brusketi
Shutterstock

 

Brusketi s čeri paradajzom i kozjim sirom

Sastojci (za 4 osobe):

1 ćabata

3 čena belog luka

250 g mini-paradajza (po mogućnosti i crvenih i žutih ako ih imate)

150 g kozjeg sira ili mocarele

10 crnih maslina

1 veza svežaeg bosiljka

maslinovo ulje 

so, biber

Priprema:

Isecite ćabatu na malo deblje kriške. Na dobro zagrejanom roštilj tiganju propržite kriške sa obe strane na malo maslinovog ulja. Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir (ili iseckanu mocarelu), seckani beli luk, narezane masline i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i prelijte sa 4-5 kašika maslinovog ulja. Promešajte, pa time prelijte tostirane kriške hleba.

Savet više: Ako ne volite kozji sir ili ne možete da ga nabavite, mocarela će takođe biti savršeno ukusna u ovoj ulozi.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)