SAVRŠENO SOČNO MESO Pre pečenja uradite ovo i nikada neće biti žilavo ili suvo
Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima – nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.
Postoji jednostavno rešenje koje će doprinijeti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahtjeva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.
Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da prije termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vreme u marinadi.
Marinadu pripremite po želji, ima bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.
Potrebni sastojci:
- pola šolje maslinovog ulja
- pola šolje piva
- kašika meda
- kašika soli
- 3 čena belog luka
Priprema:
Izgnječite beli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmešajte.
Meso isjecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje! Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)