PUNJENE PAPRIKE SA PILETINOM Sočne, blage i neverovatno ukusne

Trpeza/ V.V.

17:00

Sezonski recepti 0

Cela porodica će ih rado jesti.

PUNJENE PAPRIKE SA PILETINOM Sočne, blage i neverovatno ukusne
Shutterstock

Sastojci:

10 mesnatih paprika

Za fil:

300 g mlevene piletine

3 šargarepe

50 g pirinča

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

3 kašike sojinih ljuspica

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica mešavine suvih začina

5-6 zrna bibera

2 lista lovora

Za sos:

400 ml soka od paradajza

1 čaša vode

1 kašičica mešavine suvih začina

Suvi bosiljak, origano

Priprema:

Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Fil: Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i jednu glavicu iseckanog crnog luka. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, stavite iseckanu drugu glavicu crnog luka i poređajte punjene paprike. Između njih stavite biber u zrnu i lovor i oljušten beli luk. Sos: Pomešajte sok od paradajza, vodu i začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading