NAŠE OMILJENO JELO Recept za paprike punjene mesom, u sosu od paradajza
Možete puniti sveže ili suve paprike.
Sastojci:
15 paprika
Za fil:
400 g mešanog mlevenog mesa (200 g svinjskog + 200 g junećeg)
100 g pirinča
3 kašike sojinih ljuspica
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
4-5 zrna bibera
2 lista lovora
Za sos:
300 ml soka od paradajza
1 čaša vode
1 kašičica mešavine suvih začina
Suvi bosiljak, origano
Priprema:
Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i iseckan crni luk. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, i ređajte punjene paprike jednu do druge uspravno. Između njih stavite biber u zrnu, lovor i oljušten beli luk presečen na pola. Pomešajte sok od paradajza i vodu, začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat, odnosno dok meso ne bude gotovo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OČISTITE RERNU OČAS POSLA Sijaće se kao nova, a nema ribanja satima
Jednostavan trik koji provereno radi, a rerna će biti kao nova.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet idealan za lepo veče sa prijateljima
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
POHOVANI KAČKAVALJ Dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Obožavaće cela porodica, a odlično se slaže sa pomfritom.
ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Namirnica koju ima svaka domaćica, a nije soda bikarbona
Zgusnite grašak brzo i lako.
KAFE LATE SA BUNDEVOM Osvaja na prvi gutljaj, a savršen za hladne dane
Savršen spoj kafe sa bundevom po receptu bez mane.
Komentari (0)