NAŠE OMILJENO JELO Recept za paprike punjene mesom, u sosu od paradajza

Trpeza/ V.V.

11:15

Sezonski recepti 0

Možete puniti sveže ili suve paprike.

NAŠE OMILJENO JELO Recept za paprike punjene mesom, u sosu od paradajza
Shutterstock

Sastojci:

15 paprika

Za fil:

400 g mešanog mlevenog mesa (200 g svinjskog + 200 g junećeg)

100 g pirinča

3 kašike sojinih ljuspica

2 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica mešavine suvih začina

4-5 zrna bibera

2 lista lovora

Za sos:

300 ml soka od paradajza

1 čaša vode

1 kašičica mešavine suvih začina

Suvi bosiljak, origano

Priprema:

Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i iseckan crni luk. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, i ređajte punjene paprike jednu do druge uspravno. Između njih stavite biber u zrnu, lovor i oljušten beli luk presečen na pola. Pomešajte sok od paradajza i vodu, začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat, odnosno dok meso ne bude gotovo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading