ZA CELU PORODICU Paprike punjene mesom su najbolji vikend ručak
Imaćete ukusan ručak i za sutra.

Sastojci:
Možda vas zanima:

GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu, ručak koji će sve oduševiti!
Gulaš poslužite uz kuvane makarone ili pire.

LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.

KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.

JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
500 g mlevenog mesa
10 svežih paprika babura
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 čena belog luka
1/2 kašike mlevene slatke paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1 svež paradajz
Priprema:
Paprikama izvaditi peteljke i seme. Sitno iseckati crni, beli luk i šargarepu. Dinstati sve zajedno na zagrejanom ulju 15 minuta uz povremeno mešanje. Dodati mleveno meso i pržiti dok ne potamni neprestalno mešajući. Posoliti po ukusu i dodati začine. Dodati pirinač. Filom puniti paprike, ali ne baš do vrha. Otvore zatvoriti tankim kolutom paradajza. Paprike ređati vertikalno u šerpu, da između njih ne ostane prostor. Naliti vodom da ogreznu, posuti suvim začinom i kuvati na umerenoj vatri 1,5 sat. Kada se skuvaju, staviti ih u zagrejanu rernu i zapeći na 200 stepeni 20 minuta.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)