ZA CELU PORODICU Paprike punjene mesom su najbolji vikend ručak
Imaćete ukusan ručak i za sutra.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
10 svežih paprika babura
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 čena belog luka
1/2 kašike mlevene slatke paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1 svež paradajz
Priprema:
Paprikama izvaditi peteljke i seme. Sitno iseckati crni, beli luk i šargarepu. Dinstati sve zajedno na zagrejanom ulju 15 minuta uz povremeno mešanje. Dodati mleveno meso i pržiti dok ne potamni neprestalno mešajući. Posoliti po ukusu i dodati začine. Dodati pirinač. Filom puniti paprike, ali ne baš do vrha. Otvore zatvoriti tankim kolutom paradajza. Paprike ređati vertikalno u šerpu, da između njih ne ostane prostor. Naliti vodom da ogreznu, posuti suvim začinom i kuvati na umerenoj vatri 1,5 sat. Kada se skuvaju, staviti ih u zagrejanu rernu i zapeći na 200 stepeni 20 minuta.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Domaćice u Bugarskoj ih prave baš ovako
Ukućani će stajati u redu za još.
UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Ovako pripremljene šnicle su neverovatno mekane i sočne!
Ako su vam ispržene šnicle uvek suve, pa izbegavate da ih pripremate, probaj ovaj recept. Posle ćete ih rado jesti.
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu, ručak koji će sve oduševiti!
Gulaš poslužite uz kuvane makarone ili pire.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)