ZA CELU PORODICU Paprike punjene mesom su najbolji vikend ručak
Imaćete ukusan ručak i za sutra.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
10 svežih paprika babura
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 čena belog luka
1/2 kašike mlevene slatke paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1 svež paradajz
Priprema:
Paprikama izvaditi peteljke i seme. Sitno iseckati crni, beli luk i šargarepu. Dinstati sve zajedno na zagrejanom ulju 15 minuta uz povremeno mešanje. Dodati mleveno meso i pržiti dok ne potamni neprestalno mešajući. Posoliti po ukusu i dodati začine. Dodati pirinač. Filom puniti paprike, ali ne baš do vrha. Otvore zatvoriti tankim kolutom paradajza. Paprike ređati vertikalno u šerpu, da između njih ne ostane prostor. Naliti vodom da ogreznu, posuti suvim začinom i kuvati na umerenoj vatri 1,5 sat. Kada se skuvaju, staviti ih u zagrejanu rernu i zapeći na 200 stepeni 20 minuta.
Možda vas zanima:
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu, ručak koji će sve oduševiti!
Gulaš poslužite uz kuvane makarone ili pire.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)