ZA CELU PORODICU Paprike punjene mesom su najbolji vikend ručak

Trpeza/ V.V.

10:30

Sezonski recepti 0

Imaćete ukusan ručak i za sutra.

ZA CELU PORODICU Paprike punjene mesom su najbolji vikend ručak
Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

10 svežih paprika babura

100 g pirinča

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

2 čena belog luka

1/2 kašike mlevene slatke paprike

1 kašika suvog biljnog začina

1 svež paradajz

Priprema:

Paprikama izvaditi peteljke i seme. Sitno iseckati crni, beli luk i šargarepu. Dinstati sve zajedno na zagrejanom ulju 15 minuta uz povremeno mešanje. Dodati mleveno meso i pržiti dok ne potamni neprestalno mešajući. Posoliti po ukusu i dodati začine. Dodati pirinač. Filom puniti paprike, ali ne baš do vrha. Otvore zatvoriti tankim kolutom paradajza. Paprike ređati vertikalno u šerpu, da između njih ne ostane prostor. Naliti vodom da ogreznu, posuti suvim začinom i kuvati na umerenoj vatri 1,5 sat. Kada se skuvaju, staviti ih u zagrejanu rernu i zapeći na 200 stepeni 20 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading