Lagano i ukusan ručak bogat proteinima PILAV S PILETINOM I BROKOLIJEM uz dodatak slasnog sosa
Ne morate da idete u kineski restoran da biste se dobro najeli.
Pilav s piletinom i brokolijem
Sastojci:
440 g pilećih prsa
400 g brokolija
100 g indijskih oraha
6 kašika soja sosa
3 kašike susamovog ulja
2 prstohvata crnog bibera
1,5 kašičice korena đumbira
480 g kuvanog pirinča
Priprema:
Pileća prsa isecite na kocke od 2-3 cm. Brokoli operite i isecite na manje komade nožem. Pomešajte pileća prsa, brokoli i indijski orah u činiji. U činiju dodajte sveže rendani koren đumbira, soja sos, susamovo ulje. Začinite biberom i sve kuvajte na zagrejanom tiganju 10-15 minuta uz stalno mešanje. Pirinač skuvajte prema uputstvu na kesici i preko pirinča poslužite pripremljenu piletinu i brokoli. Na kraju posuti sa malo proprženog susama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
PASTIRSKA PITA SA KARFIOLOM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i ukusa i komšije dolaze nepozvane
Kremasta i zasitna, a zdravija od one klasične.
POSNA SARMA KRALJICA ZIMSKE TRPEZE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Komentari (0)