PASTIRSKA PITA SA KARFIOLOM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i ukusa i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i zasitna, a zdravija od one klasične.

pastirska pita sa karfiolom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevene junetine
  • 165 g zamrznutog graška
  • 165 g kukuruza
  • 85 g krem sira
  • 150 ml supe ili tople vode
  • 60 ml mleka
  • 1 srednja glavica karfiola
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Karfiol iseckajte na sitne komade i kuvajte 10 ak minuta u loncu sa ključalom, posoljenom vodom. Onda ga dobro ocedite i obrišite ubrusom. Zgnječite gnječilicom za krompir pa dodajte mleko i krem sir. Posolite i pobiberite sve dok smesa ne postane kremasta.  Na srednje jakoj vatri u tiganju propržite sitno seckan luk dok ne postane staklast. Onda umešajte beli luk i pržite još 4 minuta. Zatim dodajte mlevenu junetinu i kuvajte, sve dok ne dobije boju. Masnoću ocedite pa vratite tiganj na vatru. Dodajte smrznuti grašak i kuvajte par minuta. Posolite i pobiberite pa dodajte brašno. Sve promešajte pa kuvajte još minut, dodajte supu i mešajte 5 minuta. Sve prebacite u posudu za pečenje pa prekrijte slojem karfiola i pecite 20 minuta, sve dok ne dobije zlatnu boju. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading