PASTIRSKA PITA SA KARFIOLOM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i ukusa i komšije dolaze nepozvane
Kremasta i zasitna, a zdravija od one klasične.
Potrebno je:
- 500 g mlevene junetine
- 165 g zamrznutog graška
- 165 g kukuruza
- 85 g krem sira
- 150 ml supe ili tople vode
- 60 ml mleka
- 1 srednja glavica karfiola
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 2 kašike brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Karfiol iseckajte na sitne komade i kuvajte 10 ak minuta u loncu sa ključalom, posoljenom vodom. Onda ga dobro ocedite i obrišite ubrusom. Zgnječite gnječilicom za krompir pa dodajte mleko i krem sir. Posolite i pobiberite sve dok smesa ne postane kremasta. Na srednje jakoj vatri u tiganju propržite sitno seckan luk dok ne postane staklast. Onda umešajte beli luk i pržite još 4 minuta. Zatim dodajte mlevenu junetinu i kuvajte, sve dok ne dobije boju. Masnoću ocedite pa vratite tiganj na vatru. Dodajte smrznuti grašak i kuvajte par minuta. Posolite i pobiberite pa dodajte brašno. Sve promešajte pa kuvajte još minut, dodajte supu i mešajte 5 minuta. Sve prebacite u posudu za pečenje pa prekrijte slojem karfiola i pecite 20 minuta, sve dok ne dobije zlatnu boju.
Možda vas zanima:
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
MUSAKA SA KAČKAVALJEM BUDI SVA ČULA Ni najveći gurmani joj neće odoleti
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
RIBLJI PAPRIKAŠ GREJE DUŠU I TELO Posni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Samo dodajte salatu po želji.
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
POSNA SARMA KRALJICA ZIMSKE TRPEZE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Komentari (0)