U ISTOČNOJ SRBIJI PAPRIKAŠ SE PRAVI MALO DRUGAČIJE Čuveni vlaški specijalitet od celog pileta i zaprške

trpeza.rs

09:20

Sezonski recepti 0

Ono što ovo jelo izdvaja je i zaprška koja se ne pravi standardno, već se u njega dodajte i kiselo mleko

U ISTOČNOJ SRBIJI PAPRIKAŠ SE PRAVI MALO DRUGAČIJE Čuveni vlaški specijalitet od celog pileta i zaprške
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 pile
  • 1 kašika slatke paprike
  • 2 paprike
  • 400 ml paradajz soka
  • 1 crni luk
  • 1 kašika začina za piletinu
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 čena belog luka

Za zapršku:

  • 100 ml kiselog mleka
  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Isecite crni i beli luk, pa pripržite u dobro zagrejanoj šerpi. Meso isecite na komade, pa dobro posolite i pobiberite, a onda pospite začinom za piletinu. Lepo sjedinite, pa stavite meso u šerpu i kratko propržite sa obe strane. Zatim sipajte paradajz sos preko i vodu. Dodajte i seckanu papriku, pa posolite, pobiberite, pospite suvim začinom i slatkom paprikom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 45 minuta. U posudi pomešajte brašno, vodu i kiselo mleko. Pazite da ne ostanu grudvice. Sipajte pred kraju u paprikaš, promešajte, pa sklonite sa vatre.

Komentari (0)

Loading