U ISTOČNOJ SRBIJI PAPRIKAŠ SE PRAVI MALO DRUGAČIJE Čuveni vlaški specijalitet od celog pileta i zaprške
Ono što ovo jelo izdvaja je i zaprška koja se ne pravi standardno, već se u njega dodajte i kiselo mleko
Sastojci:
- 1 pile
- 1 kašika slatke paprike
- 2 paprike
- 400 ml paradajz soka
- 1 crni luk
- 1 kašika začina za piletinu
- 1 kašika suvog začina
- 2 čena belog luka
Za zapršku:
- 100 ml kiselog mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite crni i beli luk, pa pripržite u dobro zagrejanoj šerpi. Meso isecite na komade, pa dobro posolite i pobiberite, a onda pospite začinom za piletinu. Lepo sjedinite, pa stavite meso u šerpu i kratko propržite sa obe strane. Zatim sipajte paradajz sos preko i vodu. Dodajte i seckanu papriku, pa posolite, pobiberite, pospite suvim začinom i slatkom paprikom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 45 minuta. U posudi pomešajte brašno, vodu i kiselo mleko. Pazite da ne ostanu grudvice. Sipajte pred kraju u paprikaš, promešajte, pa sklonite sa vatre.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)