U ISTOČNOJ SRBIJI PAPRIKAŠ SE PRAVI MALO DRUGAČIJE Čuveni vlaški specijalitet od celog pileta i zaprške
Ono što ovo jelo izdvaja je i zaprška koja se ne pravi standardno, već se u njega dodajte i kiselo mleko

Sastojci:
- 1 pile
- 1 kašika slatke paprike
- 2 paprike
- 400 ml paradajz soka
- 1 crni luk
- 1 kašika začina za piletinu
- 1 kašika suvog začina
- 2 čena belog luka
Za zapršku:
- 100 ml kiselog mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite crni i beli luk, pa pripržite u dobro zagrejanoj šerpi. Meso isecite na komade, pa dobro posolite i pobiberite, a onda pospite začinom za piletinu. Lepo sjedinite, pa stavite meso u šerpu i kratko propržite sa obe strane. Zatim sipajte paradajz sos preko i vodu. Dodajte i seckanu papriku, pa posolite, pobiberite, pospite suvim začinom i slatkom paprikom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 45 minuta. U posudi pomešajte brašno, vodu i kiselo mleko. Pazite da ne ostanu grudvice. Sipajte pred kraju u paprikaš, promešajte, pa sklonite sa vatre.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)