U ISTOČNOJ SRBIJI PAPRIKAŠ SE PRAVI MALO DRUGAČIJE Čuveni vlaški specijalitet od celog pileta i zaprške
Ono što ovo jelo izdvaja je i zaprška koja se ne pravi standardno, već se u njega dodajte i kiselo mleko
Sastojci:
- 1 pile
- 1 kašika slatke paprike
- 2 paprike
- 400 ml paradajz soka
- 1 crni luk
- 1 kašika začina za piletinu
- 1 kašika suvog začina
- 2 čena belog luka
Za zapršku:
- 100 ml kiselog mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite crni i beli luk, pa pripržite u dobro zagrejanoj šerpi. Meso isecite na komade, pa dobro posolite i pobiberite, a onda pospite začinom za piletinu. Lepo sjedinite, pa stavite meso u šerpu i kratko propržite sa obe strane. Zatim sipajte paradajz sos preko i vodu. Dodajte i seckanu papriku, pa posolite, pobiberite, pospite suvim začinom i slatkom paprikom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 45 minuta. U posudi pomešajte brašno, vodu i kiselo mleko. Pazite da ne ostanu grudvice. Sipajte pred kraju u paprikaš, promešajte, pa sklonite sa vatre.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)