Slastan kremasti rižoto od spanaća i svežeg sira pravi se brzo a jede još brže
Sjajna ideja za brzi ručak i kombinacija okusa koja će osvojiti baš svakog ko je isproba keste ovaj slasni, kremasti rižoto od spanaća i svežeg sira.
Rižoto sa spanaćem i svežim sirom
Sastojci:
300 g spanaća
1 šargarepa
1 komad korena celera
1 glavica crnog luka
120 g svežeg kravljeg sira
100 ml belog vina
60 g putera
700 ml povrtnog bujona
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Spanać i celer očistite i dobro properite. Oljuštite šargarepu, luk i celer te sve iseckajte na sitne komade. U tiganju na dve kašike maslinovog ulja prodinstajte povrće. Dodajte pirinač, propržite i ulijte belo vino. Kada vino ispari, nastavite s kuvanjem dolivanjem bujona. Pirinač mora da ostane al dente. Dolivajte pomalo tečnosti i stalno mešajte. Presam kraj ubacite spanać. Dobro promešajte i ostavitei da svene. Na kraju dodajte puter. Dobro promešajte, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta. Pre serviranja pospite svežim sirom koji ste izmrvili prstima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)