Slastan kremasti rižoto od spanaća i svežeg sira pravi se brzo a jede još brže
Sjajna ideja za brzi ručak i kombinacija okusa koja će osvojiti baš svakog ko je isproba keste ovaj slasni, kremasti rižoto od spanaća i svežeg sira.
Rižoto sa spanaćem i svežim sirom
Sastojci:
300 g spanaća
1 šargarepa
1 komad korena celera
1 glavica crnog luka
120 g svežeg kravljeg sira
100 ml belog vina
60 g putera
700 ml povrtnog bujona
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Spanać i celer očistite i dobro properite. Oljuštite šargarepu, luk i celer te sve iseckajte na sitne komade. U tiganju na dve kašike maslinovog ulja prodinstajte povrće. Dodajte pirinač, propržite i ulijte belo vino. Kada vino ispari, nastavite s kuvanjem dolivanjem bujona. Pirinač mora da ostane al dente. Dolivajte pomalo tečnosti i stalno mešajte. Presam kraj ubacite spanać. Dobro promešajte i ostavitei da svene. Na kraju dodajte puter. Dobro promešajte, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta. Pre serviranja pospite svežim sirom koji ste izmrvili prstima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)