ODLIČNA UŽINA Grilovani kukuruz sa začinima i marinadom
Ovako pripremljen kukuruz je savršeno posluženje za goste.
Sastojci:
12 klipa kukuruza
Za marinadu:
3 kašike ulja
2 kašičice mlevene slatke paprike
1 kašičica soli
Premaz:
150 g majoneza
100 g rendanog parmezana
6 kašika kisele pavlake
3 čena belog luka
1 kašičica mlevene ljute paprike
1 kašičica mlevenog bibera
Priprema:
Kukuruz operite i skuvajte u posoljenoj vodi. Napravite marinadu tako što ćete pomešati u činiji ulje, so i mlevenu papriku. Tom mešavinom premažite kuvani prohlađeni kukuruz. Za premaz i posudi pomešajte majonez, parmezan, pavlaku, iseckan beli luk, mlevenu papriku i biber. Stavite gril tiganj ili neki drugi sa debljim dnom da se zagreje i ispecite kukuruz sa svih strana. Izvadite ga iz tiganja, premažite mešavinom od majoneza i pavlake i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Od samo 3 sastojka, može i malo dete da ih napravi, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, a posne. Najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ČUDESA OD BELOG MESA Sočna jela od čorbe do rolnica, biramo samo ono najlepše
Šta god da izaberete nećete da pogrešite, svaki zalogaj greje dušu i telo, a meso se lepi za prste.
Komentari (0)