DA NE BOLI GLAVA OD VIŠKA Dajemo vam 3 maštovita recepta za PUNJENA JAJA

alo.rs/I. V.

15:00

Sezonski recepti 0

Većina domaćica muku muči kad se deca zaigraju i izlupaju sva jaja za Uskrs pa vam dajemo tri recepta s kojima ćete rešiti ovaj problem.

DA NE BOLI GLAVA OD VIŠKA Dajemo vam 3 maštovita recepta za PUNJENA JAJA
Shutterstock

 

Sa renom  (za 4 porcije)

Sastojci:

6 kuvanih jaja

60 g putera

2 kašike majoneza

1-2 kašike rena

1/2 kašike limunovog soka

vlašac

mladi luk

so, biber

Priprema:

Kuvano jaje presecite napola. Uklonite žumance i protisnite ga kroz cediljku. Dodajte omekšali puter, ren, majonez, limunov sok, so i biber na sobnoj temperaturi. Sve zajedno umutite varjačom u kremastu smesu. Stavite smesu u frižider na 10 minuta, a zatim punite polovine jaja u kesu za ukrašavanje. Ostavite malo mešavine za serviranje. Ukrasite mladim lukom i vlašcem.

DA NE BOLI GLAVA OD VIŠKA Dajemo vam 3 maštovita recepta za PUNJENA JAJA Shutterstock
 

 

S majonezom i šunkom

Sastojci:

12 kuvanih jaja

3 kašike majoneza

6 kriški slanine (ili šunke)

2 kašike rendanog sira

1 kašika senfa

Priprema:

Slaninu propržite u tiganju dok ne postane hrskava i isecite je na male komade. Ako koristite šunku, isecite je na sitne komade, pa pomešajte s preostalim sastojcima za fil. Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini i pažljivo izvadite žumance. Pomešajte žumanca sa majonezom, slaninom, sirom i senfom. Napunite jajima i poslužite ohlađeno.

punjena jaja Shutterstock
 

 

S dimljenim lososom i krastavcima

Sastojci:

6 kuvanih jaja

150 g dimljenog lososa

 2 kašike maslinovog ulja

1 mali krastavac

1/2 limuna

bebi-spanać

sveža mirođija

mikrobilje za serviranje

so, biber

Priprema:

Prepolovite jaja po dužini. Nežno izvadite žumanca i stavite ih u činiju, a viljuškom iseckajte žumanca na komade. Losos isecite na sitne kockice. Odvojte 12 traka lososa i urolajte za dekoraciju na kraju. Krastavac isecite na sitne kockice. Sitno iseckati mirođiju. Operite mikrobilje i bebi-spanać (ili blitvu).  U žumanca dodajte limunov sok, maslinovo ulje, krastavac, mirođiju, biber, malo soli i losos. Mešajte lagano dok se sve ne sjedini. U svaku polovinu belanca staviti otprilike po kašiku smese od žumanca. Na vrh stavite mikrobilje i rolnice lososa. Neposredno pre serviranja ukrasite grančicama mirođije i poređajte na gnezdo od bebi-spanaća ili blitve.

Komentari (0)

Loading