DA NE BOLI GLAVA OD VIŠKA Dajemo vam 3 maštovita recepta za PUNJENA JAJA
Većina domaćica muku muči kad se deca zaigraju i izlupaju sva jaja za Uskrs pa vam dajemo tri recepta s kojima ćete rešiti ovaj problem.
Sa renom (za 4 porcije)
Sastojci:
6 kuvanih jaja
60 g putera
2 kašike majoneza
1-2 kašike rena
1/2 kašike limunovog soka
vlašac
mladi luk
so, biber
Priprema:
Kuvano jaje presecite napola. Uklonite žumance i protisnite ga kroz cediljku. Dodajte omekšali puter, ren, majonez, limunov sok, so i biber na sobnoj temperaturi. Sve zajedno umutite varjačom u kremastu smesu. Stavite smesu u frižider na 10 minuta, a zatim punite polovine jaja u kesu za ukrašavanje. Ostavite malo mešavine za serviranje. Ukrasite mladim lukom i vlašcem.
Shutterstock
S majonezom i šunkom
Sastojci:
12 kuvanih jaja
3 kašike majoneza
6 kriški slanine (ili šunke)
2 kašike rendanog sira
1 kašika senfa
Priprema:
Slaninu propržite u tiganju dok ne postane hrskava i isecite je na male komade. Ako koristite šunku, isecite je na sitne komade, pa pomešajte s preostalim sastojcima za fil. Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini i pažljivo izvadite žumance. Pomešajte žumanca sa majonezom, slaninom, sirom i senfom. Napunite jajima i poslužite ohlađeno.
Shutterstock
S dimljenim lososom i krastavcima
Sastojci:
6 kuvanih jaja
150 g dimljenog lososa
2 kašike maslinovog ulja
1 mali krastavac
1/2 limuna
bebi-spanać
sveža mirođija
mikrobilje za serviranje
so, biber
Priprema:
Prepolovite jaja po dužini. Nežno izvadite žumanca i stavite ih u činiju, a viljuškom iseckajte žumanca na komade. Losos isecite na sitne kockice. Odvojte 12 traka lososa i urolajte za dekoraciju na kraju. Krastavac isecite na sitne kockice. Sitno iseckati mirođiju. Operite mikrobilje i bebi-spanać (ili blitvu). U žumanca dodajte limunov sok, maslinovo ulje, krastavac, mirođiju, biber, malo soli i losos. Mešajte lagano dok se sve ne sjedini. U svaku polovinu belanca staviti otprilike po kašiku smese od žumanca. Na vrh stavite mikrobilje i rolnice lososa. Neposredno pre serviranja ukrasite grančicama mirođije i poređajte na gnezdo od bebi-spanaća ili blitve.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)