DA NE BOLI GLAVA OD VIŠKA Dajemo vam 3 maštovita recepta za PUNJENA JAJA
Većina domaćica muku muči kad se deca zaigraju i izlupaju sva jaja za Uskrs pa vam dajemo tri recepta s kojima ćete rešiti ovaj problem.
Sa renom (za 4 porcije)
Sastojci:
6 kuvanih jaja
60 g putera
2 kašike majoneza
1-2 kašike rena
1/2 kašike limunovog soka
vlašac
mladi luk
so, biber
Priprema:
Kuvano jaje presecite napola. Uklonite žumance i protisnite ga kroz cediljku. Dodajte omekšali puter, ren, majonez, limunov sok, so i biber na sobnoj temperaturi. Sve zajedno umutite varjačom u kremastu smesu. Stavite smesu u frižider na 10 minuta, a zatim punite polovine jaja u kesu za ukrašavanje. Ostavite malo mešavine za serviranje. Ukrasite mladim lukom i vlašcem.
Shutterstock
S majonezom i šunkom
Sastojci:
12 kuvanih jaja
3 kašike majoneza
6 kriški slanine (ili šunke)
2 kašike rendanog sira
1 kašika senfa
Priprema:
Slaninu propržite u tiganju dok ne postane hrskava i isecite je na male komade. Ako koristite šunku, isecite je na sitne komade, pa pomešajte s preostalim sastojcima za fil. Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini i pažljivo izvadite žumance. Pomešajte žumanca sa majonezom, slaninom, sirom i senfom. Napunite jajima i poslužite ohlađeno.
Shutterstock
S dimljenim lososom i krastavcima
Sastojci:
6 kuvanih jaja
150 g dimljenog lososa
2 kašike maslinovog ulja
1 mali krastavac
1/2 limuna
bebi-spanać
sveža mirođija
mikrobilje za serviranje
so, biber
Priprema:
Prepolovite jaja po dužini. Nežno izvadite žumanca i stavite ih u činiju, a viljuškom iseckajte žumanca na komade. Losos isecite na sitne kockice. Odvojte 12 traka lososa i urolajte za dekoraciju na kraju. Krastavac isecite na sitne kockice. Sitno iseckati mirođiju. Operite mikrobilje i bebi-spanać (ili blitvu). U žumanca dodajte limunov sok, maslinovo ulje, krastavac, mirođiju, biber, malo soli i losos. Mešajte lagano dok se sve ne sjedini. U svaku polovinu belanca staviti otprilike po kašiku smese od žumanca. Na vrh stavite mikrobilje i rolnice lososa. Neposredno pre serviranja ukrasite grančicama mirođije i poređajte na gnezdo od bebi-spanaća ili blitve.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)