VELIČANSTVEN RUČAK ZA DANE POSTA Riblji ražnjići i krompir iz rerne, zdravo i ukusno
Vreme je veliko uskršnjeg posta, a za vikend možete porodično da se počastite ribljim štapićima
Sastojci:
- 500 g oslića ili druge rbe, po ukusu
- 1 limun
- 700 g krompira
- mlevena slatka paprika
- maslinovo ulje
- ruzmarin
- bosiljak
- majčina dušica
- origano
- biber
- so
- 1 glavica crnog luka sečen na krugove
- 2 čena belog luka
Priprema
Ribu isecite na manje parčiće. Zatim dodati sve začine, malo soka limuna, ulje i dobro izmešati. Ostavite u marinadi bar pola sata pokriveno.
Na drvene štapiće ređajte komadiće ribe i luka koji ste malo posolili.
Krompir isecite po želji, dodajte suvi začin ili so, biber, mlevenu slatku papriku i maslinovo ulje. Dobro izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Odozgo poređajte ražnjiće ribe. Pecite na 220 stepeni oko 50-100 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)