VELIČANSTVEN RUČAK ZA DANE POSTA Riblji ražnjići i krompir iz rerne, zdravo i ukusno
Vreme je veliko uskršnjeg posta, a za vikend možete porodično da se počastite ribljim štapićima

Sastojci:
- 500 g oslića ili druge rbe, po ukusu
- 1 limun
- 700 g krompira
- mlevena slatka paprika
- maslinovo ulje
- ruzmarin
- bosiljak
- majčina dušica
- origano
- biber
- so
- 1 glavica crnog luka sečen na krugove
- 2 čena belog luka
Priprema
Ribu isecite na manje parčiće. Zatim dodati sve začine, malo soka limuna, ulje i dobro izmešati. Ostavite u marinadi bar pola sata pokriveno.
Na drvene štapiće ređajte komadiće ribe i luka koji ste malo posolili.
Krompir isecite po želji, dodajte suvi začin ili so, biber, mlevenu slatku papriku i maslinovo ulje. Dobro izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Odozgo poređajte ražnjiće ribe. Pecite na 220 stepeni oko 50-100 minuta.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.

ITALIJANSKE POSNE VANILICE Tako mekane i ukusne da nećete moći da se zaustavite na jednoj
Savršene za dane posta.
Komentari (0)