VELIČANSTVEN RUČAK ZA DANE POSTA Riblji ražnjići i krompir iz rerne, zdravo i ukusno
Vreme je veliko uskršnjeg posta, a za vikend možete porodično da se počastite ribljim štapićima
Sastojci:
- 500 g oslića ili druge rbe, po ukusu
- 1 limun
- 700 g krompira
- mlevena slatka paprika
- maslinovo ulje
- ruzmarin
- bosiljak
- majčina dušica
- origano
- biber
- so
- 1 glavica crnog luka sečen na krugove
- 2 čena belog luka
Priprema
Ribu isecite na manje parčiće. Zatim dodati sve začine, malo soka limuna, ulje i dobro izmešati. Ostavite u marinadi bar pola sata pokriveno.
Na drvene štapiće ređajte komadiće ribe i luka koji ste malo posolili.
Krompir isecite po želji, dodajte suvi začin ili so, biber, mlevenu slatku papriku i maslinovo ulje. Dobro izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Odozgo poređajte ražnjiće ribe. Pecite na 220 stepeni oko 50-100 minuta.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)