VELIČANSTVEN RUČAK ZA DANE POSTA Riblji ražnjići i krompir iz rerne, zdravo i ukusno
Vreme je veliko uskršnjeg posta, a za vikend možete porodično da se počastite ribljim štapićima
Sastojci:
- 500 g oslića ili druge rbe, po ukusu
- 1 limun
- 700 g krompira
- mlevena slatka paprika
- maslinovo ulje
- ruzmarin
- bosiljak
- majčina dušica
- origano
- biber
- so
- 1 glavica crnog luka sečen na krugove
- 2 čena belog luka
Priprema
Ribu isecite na manje parčiće. Zatim dodati sve začine, malo soka limuna, ulje i dobro izmešati. Ostavite u marinadi bar pola sata pokriveno.
Na drvene štapiće ređajte komadiće ribe i luka koji ste malo posolili.
Krompir isecite po želji, dodajte suvi začin ili so, biber, mlevenu slatku papriku i maslinovo ulje. Dobro izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Odozgo poređajte ražnjiće ribe. Pecite na 220 stepeni oko 50-100 minuta.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)