Hrskave, mirisne, ukusne ROLNICE SA SIROM I ŠUNKOM izvanredne za školsku užinu
Umesto da dajete deci pare za užinu napravite ove fantastične rolnice sa sirom i šunkom.
Rolnice sa šunkom i sriom
Sastojci:
250 g brašna
5 g praška za pecivo
1 jaje
1 dl ulja
100 g svežeg sira
1 mala kašičica soli
4 kašike mleka
150 g šunke
150 g gaude
1 žumance
Priprema:
U većoj posudi pomešati sir, mleko, jaja i ulje dok se smesa ne ujednači kremasto i glatko. Prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo i so. Pomešajte ga sa sirnom mešavinom i zamesite testo. Po potrebi dodajte još brašna da bude elastično i glatko. Razvaljajte testo u pleh 35x35 cm. Isecite ga na devet kvadrata. Na isečeno testo rasporedite komade šunke i gaude i savijte u rolnice u obliku valjka. Prstima pritisnuti ivice da fil ne bi iscurio tokom pečenja. Premazati ih žumancetom i pržiti u većoj količini dobro zagrejanog ulja na jakoj vatri. Okrenite ih na obe strane. Kada postanu hrskave i poprime zlatnu boju, izvadite ih šupljikavom kašikom na papirni ubrus.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)