ZADIVITE GOSTE Dekorativne pihtije od povrća i šunkarice su savršeno predjelo

Trpeza/ V.V.

16:00

Sezonski recepti 0

Umesto šunkarice možete da stavite kuvano pileće meso koje vam je ostalo iz supe.

ZADIVITE GOSTE Dekorativne pihtije od povrća i šunkarice su savršeno predjelo
Shutterstock

Sastojci:

625 ml vode

1 kašika mešavine biljnih začina

300 g šunkarice isečene na kockice

3 kisela krastavca

3 barene šargarepe

2 barena jajeta

2 čena belog luka

1 kašičica seckanog peršuna

100 g kuvanog graška (po želji)

40 g želatina

Priprema:

Prokuvati ½ l vode sa mešavinom biljnih začina. Želatin rastopiti u 125 ml hladne vode, umešati u prokuvanu vodu, pa pustiti da provri. U jednu veću modlu ili više manjih poređati kolutove jaja, grašak, šargarepu, šunku i krastavčiće isečene na kockice, sitno isečen beli luk i peršun. Sve zaliti supom, pa ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan pažljivo istresti iz modli i poslužiti.

 Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading