PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE, UKUSNIJE Pljeskavice u pire krompiru - toliko ukusne da će vam svi tražiti recept
Pripremite mleveno meso, krompir, ali i mocarelu
Sastojci:
Za krompir:
- - 2 kg krompira
- - so, biber
- - 2 jajeta
Za pljeskavice:
- - 300 g mlevenog mesa
- - 1 crni luk
- - 1 čen belog luka
- - 50 g tvrdog sira
- - 1 jaje
- - 50 g mocarele
Priprema:
Skuvajte krompir, posolite ga, pobiberite i dodajte jaja. Zatim sve to lepo ispasirajte, stavite na pek papir, preklopite drugim pek papirom, a zatim razvucite oklagijom i stavite u zamrzivač na 10 minuta. Za to vreme iseckajte beli i crni luk i propržite ga, pa dodajte mleveno meso. Sve sjedinite, a kada se bude ispržilo, vadite loptice i stavljajte na pek papir i onda pritisnite tepsijom ili vatrostalnom činijom i uz pomoć noža oblikujte kvadrat. Na jedan kvadrat stavite parče sira, pa ga preklopite drugim kvadratom. Ispecite, a nakon toga sklonite jedan pek papir sa krompira i stavite dve napravljene pljeskavice na jednu ivicu. Okolo premažite umućenim jajetom i pospite rendanom mocarelom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali, na 180 stepeni oko 20 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)