PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE, UKUSNIJE Pljeskavice u pire krompiru - toliko ukusne da će vam svi tražiti recept
Pripremite mleveno meso, krompir, ali i mocarelu

Sastojci:
Za krompir:
- - 2 kg krompira
- - so, biber
- - 2 jajeta
Za pljeskavice:
- - 300 g mlevenog mesa
- - 1 crni luk
- - 1 čen belog luka
- - 50 g tvrdog sira
- - 1 jaje
- - 50 g mocarele
Priprema:
Skuvajte krompir, posolite ga, pobiberite i dodajte jaja. Zatim sve to lepo ispasirajte, stavite na pek papir, preklopite drugim pek papirom, a zatim razvucite oklagijom i stavite u zamrzivač na 10 minuta. Za to vreme iseckajte beli i crni luk i propržite ga, pa dodajte mleveno meso. Sve sjedinite, a kada se bude ispržilo, vadite loptice i stavljajte na pek papir i onda pritisnite tepsijom ili vatrostalnom činijom i uz pomoć noža oblikujte kvadrat. Na jedan kvadrat stavite parče sira, pa ga preklopite drugim kvadratom. Ispecite, a nakon toga sklonite jedan pek papir sa krompira i stavite dve napravljene pljeskavice na jednu ivicu. Okolo premažite umućenim jajetom i pospite rendanom mocarelom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali, na 180 stepeni oko 20 minuta.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
Komentari (0)