LEGENDA DOBROG UKUSA Gurmanska pljeskavica uz rižoto, ručak za desetku
Ovo je odličan recept za obrok kao iz restorana
Potrebno je za pljeskavice:
- 800 gr mlevenog mesa1 kašika ravna suvog začina
- 1 ravna kašičica soli
- pola kašičice belog luka u granulama
- 1 kašica crnog luka u granulama
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 100 ml vode
- 2 kašike ulja
- 100 gr slanine
- 100 gr tvrdog sira
Priprema:
Mlevenom mesu dodati sve začine pa dobro izmesiti. Dodati i vodu i ulje, opet izmesiti.
Iseckati sitno i slaninu i sir pa dodati mesu, izmesiti, pa ostaviti u frižider 30 minuta. Posle 30 minuta oblikovati kuglice pa izmedju dva pouljena najlončića pritiskati, na primer tanjirom kuglice i oblikovati pljeskavice. Peći na srednjoj do jačoj vatri.
Rižoto:
- 1 glavica crnog luka
- 300 gr pirinča/riže
- 50 ml ulja
- 150 gr maslaca
- 1 kašika suvog začina
- so i biber, peršunov list
- 2 paradajza
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati čašu vode, suvo začin i ulje pa luk dinstati na jakoj vatri.
Kada omekani ispasirati ga pa dodati pirinač, naliti vode i ostaviti da provri.
Očuliti paradajz, naseckati ga i dodati ili naliti paradajz soka 200 ml.
SManjiti vatru i mešati dok pirinač ne otpusti.
Po potrebi po malo podlivati vodom.
Na kraju kada je pirinač skuvan i zgusnuo se dodati maslac i dobro promešati, začiniti jo solju, biberom i peršunovim listom i poslužiti uz gurmanske pljeskavice.
Možda vas zanima:
BRZE, JEFTINE, NEODOLJIVE Pikantne pljeskavice od kupusa i tunjevine, apsolutni hit
Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera
JEDNOSTAVNO JELO, KOJE OKREPLJUJE Gulaš sa povrćem iz rerne, gozba dostojna kraljeva
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog
ROLAT OD MESA Malo drugačiji ručak, koji će oduševiti ukućane
Meso može da se pripremi na bezbroj načina, a sada smo umesto ustaljenog načina spremanja odabrali meso spremljeno kao rolat
RECEPT KOJI SVI OBOŽAVAJU Božanstvene pljeskavice od mesa i povrća
Malo drugačije pljeskavice, a jednako ukusne.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)