RUČAK OD RIBE NA ROŠTILJU Napravite za promenu pljeskavice od tunjevine iz konzerve
Odmorite malo od svinjskog mesa i danas jedite zdrav i ukusan obrok.

Sastojci:
2 konzerve tunjevine (360 g)
200 g starog hleba
2 kašike senfa
1 kašika soka od limuna
1 kašika tečnosti iz konzerve
1 kašika sitno seckanog peršuna
2 kašike iseckanog crnog luka
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja
So i biber
Priprema:
Iscedite tunjevinu i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja i izmrvljeni hleb, a zatim senf, sok od limuna, tečnost iz konzerve, peršun, luk, so i biber po ukusu, i jaje. Dobro sjedinite. Prelijte smesu kašikom maslinovog ulja, promešajte i formirajte pljeksavice željene veličine. Poređajte ih u pleh jednu pored druge i stavite u frižider, da stoje jedan sat. Pržite na roštilju sa obe strane po tri minuta ili u tiganju na zagrejanom ulju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

DOMAĆE PLJESKAVICE Zbog jednog sastojka će biti sočnije i neće se raspadati!
Napravite domaće pljeskavice po ovom receptu i svi će ih obožavati.

RIBLJE PLJESKAVICE Napravite zdrav ručak za celu porodicu
Posno jelo koje se brzo sprema.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)