RUČAK OD RIBE NA ROŠTILJU Napravite za promenu pljeskavice od tunjevine iz konzerve
Odmorite malo od svinjskog mesa i danas jedite zdrav i ukusan obrok.
Sastojci:
2 konzerve tunjevine (360 g)
200 g starog hleba
2 kašike senfa
1 kašika soka od limuna
1 kašika tečnosti iz konzerve
1 kašika sitno seckanog peršuna
2 kašike iseckanog crnog luka
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja
So i biber
Priprema:
Iscedite tunjevinu i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja i izmrvljeni hleb, a zatim senf, sok od limuna, tečnost iz konzerve, peršun, luk, so i biber po ukusu, i jaje. Dobro sjedinite. Prelijte smesu kašikom maslinovog ulja, promešajte i formirajte pljeksavice željene veličine. Poređajte ih u pleh jednu pored druge i stavite u frižider, da stoje jedan sat. Pržite na roštilju sa obe strane po tri minuta ili u tiganju na zagrejanom ulju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PLJESKAVICE Zbog jednog sastojka će biti sočnije i neće se raspadati!
Napravite domaće pljeskavice po ovom receptu i svi će ih obožavati.
RIBLJE PLJESKAVICE Napravite zdrav ručak za celu porodicu
Posno jelo koje se brzo sprema.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)