SOČNE, MALE I SLASNE Ćufte u izvanrednom sosu zavoleće svi
Preukusne su!
Ćufte u sosu od crnog luka
Sastojci:
1,5 kg mlevenog mesa
5 glavica luka
1 jaje
1 kisela pavlaka
komad bajatog hleba
brašno
aleva paprika
so, biber
ćufte
Priprema:
Glavicu crnog luka iseckajte što sitnije, pomešajte je s mesom, jajetom, pokvašenim hlebom, posolite i pobiberite. Dobro umesite masu, a zatim odvajajte ćuftice veličine oraha. Uvaljajte ih u brašno i pecite u dubokom ulju. Kada porumene, izvadi te ih na tacnu prekrivenu ubrusom koji će upiti višak masnoće. Zagrejte malo preostalog ulja u kojem ste pržili ćufte i na njemu izdinstajte preostali luk iseckan na kolutove. Kada postane potpuno mekan, dodajte mu kašiku brašna, malo aleve paprike, posolite i ostavite da se
krčka oko 15 minuta na laganoj vatri. Na kraju skinite luk sa vatre i umešajte kiselu pavlaku. Ovim umakom prelijte ćuftice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Komentari (0)