SOČNE, MALE I SLASNE Ćufte u izvanrednom sosu zavoleće svi
Preukusne su!
Ćufte u sosu od crnog luka
Sastojci:
1,5 kg mlevenog mesa
5 glavica luka
1 jaje
1 kisela pavlaka
komad bajatog hleba
brašno
aleva paprika
so, biber
ćufte
Priprema:
Glavicu crnog luka iseckajte što sitnije, pomešajte je s mesom, jajetom, pokvašenim hlebom, posolite i pobiberite. Dobro umesite masu, a zatim odvajajte ćuftice veličine oraha. Uvaljajte ih u brašno i pecite u dubokom ulju. Kada porumene, izvadi te ih na tacnu prekrivenu ubrusom koji će upiti višak masnoće. Zagrejte malo preostalog ulja u kojem ste pržili ćufte i na njemu izdinstajte preostali luk iseckan na kolutove. Kada postane potpuno mekan, dodajte mu kašiku brašna, malo aleve paprike, posolite i ostavite da se
krčka oko 15 minuta na laganoj vatri. Na kraju skinite luk sa vatre i umešajte kiselu pavlaku. Ovim umakom prelijte ćuftice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)