SOČNE, MALE I SLASNE Ćufte u izvanrednom sosu zavoleće svi
Preukusne su!

Ćufte u sosu od crnog luka
Možda vas zanima:

GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.

ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
Sastojci:
1,5 kg mlevenog mesa
5 glavica luka
1 jaje
1 kisela pavlaka
komad bajatog hleba
brašno
aleva paprika
so, biber
ćufte
Priprema:
Glavicu crnog luka iseckajte što sitnije, pomešajte je s mesom, jajetom, pokvašenim hlebom, posolite i pobiberite. Dobro umesite masu, a zatim odvajajte ćuftice veličine oraha. Uvaljajte ih u brašno i pecite u dubokom ulju. Kada porumene, izvadi te ih na tacnu prekrivenu ubrusom koji će upiti višak masnoće. Zagrejte malo preostalog ulja u kojem ste pržili ćufte i na njemu izdinstajte preostali luk iseckan na kolutove. Kada postane potpuno mekan, dodajte mu kašiku brašna, malo aleve paprike, posolite i ostavite da se
krčka oko 15 minuta na laganoj vatri. Na kraju skinite luk sa vatre i umešajte kiselu pavlaku. Ovim umakom prelijte ćuftice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.
Komentari (0)