SOČNE, MALE I SLASNE Ćufte u izvanrednom sosu zavoleće svi

Alo.rs

10:30

Sezonski recepti 0

Preukusne su!

ćufte u paradajz sosu
unsplash.com

Ćufte u sosu od crnog luka

Sastojci:

1,5 kg mlevenog mesa

5 glavica luka

1 jaje

1 kisela pavlaka

komad bajatog hleba

brašno

aleva paprika

so, biber

ćufte

Priprema:

Glavicu crnog luka iseckajte što sitnije, pomešajte je s mesom, jajetom, pokvašenim hlebom, posolite i pobiberite. Dobro umesite masu, a zatim odvajajte ćuftice veličine oraha. Uvaljajte ih u brašno i pecite u dubokom ulju. Kada porumene, izvadi te ih na tacnu prekrivenu ubrusom koji će upiti višak masnoće. Zagrejte malo preostalog ulja u kojem ste pržili ćufte i na njemu izdinstajte preostali luk iseckan na kolutove. Kada postane potpuno mekan, dodajte mu kašiku brašna, malo aleve paprike, posolite i ostavite da se
krčka oko 15 minuta na laganoj vatri. Na kraju skinite luk sa vatre i umešajte kiselu pavlaku. Ovim umakom prelijte ćuftice.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading