SOČNE, MALE I SLASNE Ćufte u izvanrednom sosu zavoleće svi
Preukusne su!
Ćufte u sosu od crnog luka
Sastojci:
1,5 kg mlevenog mesa
5 glavica luka
1 jaje
1 kisela pavlaka
komad bajatog hleba
brašno
aleva paprika
so, biber
ćufte
Priprema:
Glavicu crnog luka iseckajte što sitnije, pomešajte je s mesom, jajetom, pokvašenim hlebom, posolite i pobiberite. Dobro umesite masu, a zatim odvajajte ćuftice veličine oraha. Uvaljajte ih u brašno i pecite u dubokom ulju. Kada porumene, izvadi te ih na tacnu prekrivenu ubrusom koji će upiti višak masnoće. Zagrejte malo preostalog ulja u kojem ste pržili ćufte i na njemu izdinstajte preostali luk iseckan na kolutove. Kada postane potpuno mekan, dodajte mu kašiku brašna, malo aleve paprike, posolite i ostavite da se
krčka oko 15 minuta na laganoj vatri. Na kraju skinite luk sa vatre i umešajte kiselu pavlaku. Ovim umakom prelijte ćuftice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)