VOJNIČKA PARADAJZ ČORBA Dajemo vam jeftin, a ukusan recept iz nekadašnje JNA
Kuvano jelo koje se pravi od nekoliko sastojaka, a veoma je ukusno.
Sastojci:
3 sveža paradajza
1 kašika brašna
1 šargarepa
1 crni luk
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice mlevenog bibera
1 kašičica seckanog peršuna
½ korena celera
1 kašičica šećera
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte sitno iseckan crni luk, peršin, koren celera i šargarepu. Sipajte litar vode i kuvajte dok povrće omekša. Dodajte začine, po potrebi još vode i kašiku brašna koju ste razmutili u malo hladne vode. Kada provri, dodajte svež paradajz iseckan na kocke. Kuvajte još 20 minuta. Po ukusu posolite i još začinite. Sklonite sa šporeta i dodajte peršun i šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA, A FINA Supa od šargarepe je jeftino, a ukusno čorbasto jelo
Ovakva supica će prijati stomaku posle uživanja u mesu tokom praznika.
OVO MORATE DA PROBATE Juneća čorba sa povrćem po kafanskom receptu je vrhunska!
Uz parče hleba i salatu, može da bude kompletan obrok.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)