VOJNIČKA PARADAJZ ČORBA Dajemo vam jeftin, a ukusan recept iz nekadašnje JNA

Trpeza/ V.V.

13:30

Sezonski recepti 0

Kuvano jelo koje se pravi od nekoliko sastojaka, a veoma je ukusno.

VOJNIČKA PARADAJZ ČORBA Dajemo vam jeftin, a ukusan recept iz nekadašnje JNA
Shutterstock

Sastojci:

3 sveža paradajza

1 kašika brašna

1 šargarepa

1 crni luk

1 kašičica mlevene paprike

½ kašičice mlevenog bibera

1 kašičica seckanog peršuna

½ korena celera

1 kašičica šećera

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte sitno iseckan crni luk, peršin, koren celera i šargarepu. Sipajte litar vode i kuvajte dok povrće omekša. Dodajte začine, po potrebi još vode i kašiku brašna koju ste razmutili u malo hladne vode. Kada provri, dodajte svež paradajz iseckan na kocke. Kuvajte još 20 minuta. Po ukusu posolite i još začinite. Sklonite sa šporeta i dodajte peršun i šećer.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading