VOJNIČKA PARADAJZ ČORBA Dajemo vam jeftin, a ukusan recept iz nekadašnje JNA
Kuvano jelo koje se pravi od nekoliko sastojaka, a veoma je ukusno.
Sastojci:
3 sveža paradajza
1 kašika brašna
1 šargarepa
1 crni luk
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice mlevenog bibera
1 kašičica seckanog peršuna
½ korena celera
1 kašičica šećera
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte sitno iseckan crni luk, peršin, koren celera i šargarepu. Sipajte litar vode i kuvajte dok povrće omekša. Dodajte začine, po potrebi još vode i kašiku brašna koju ste razmutili u malo hladne vode. Kada provri, dodajte svež paradajz iseckan na kocke. Kuvajte još 20 minuta. Po ukusu posolite i još začinite. Sklonite sa šporeta i dodajte peršun i šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA, A FINA Supa od šargarepe je jeftino, a ukusno čorbasto jelo
Ovakva supica će prijati stomaku posle uživanja u mesu tokom praznika.
OVO MORATE DA PROBATE Juneća čorba sa povrćem po kafanskom receptu je vrhunska!
Uz parče hleba i salatu, može da bude kompletan obrok.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)