TURSKA PITA SA SIROM Odozgo hrskava, unutra mekana i lisnata, kao burek!
Savršen doručak uz šolju jogurta.
Sastojci:
800 g brašna
200 g omekšalog margarina
450 ml tople vode
2 kašičice soli
Fil:
400 g sira po želji
1 jaje
Priprema:
Prosejano brašno posoliti, pa toplom vodom umesiti testo i podeliti na 2 lopte, jednu veći, a drugu manju. Manju rastanjiti oklagijom što je moguće više, premazati margarinom. Ponoviti postupak i sa drugom loptom. Obe kore uviti rolate. Zamotati rolate u oblik puža i rukom nežno pritiskati da se dobije disk. Staviti ih u kesice i u zamrzivač 30 minuta.
Fil: Pomešati sir sa umućenim jajetom. Veliku okruglu tepsiju podmazati. Iz zamrzivača prvo izvaditi manju koru i razvući pa staviti u pleh. Rasporediti nadev. Od većeg diska razvući što tanju i veću koru, da bude većeg prečnika od tepsije. Staviti je preko, pa nabrati da stane cela. Ivice gornje kore prstima stisnuti uz tepsiju. Premazati pitu sa malo ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN DORUČAK Pita sa sirom bez kora, samo se izmeša i ispeče!
Pita sa sirom može da se jede za doručak, večeru ili kao predjelo kada pravite ručak za goste.
BOLJI NEGO IZ PEKARE! Recept za burek od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji
Nema više razloga da idete u pekaru i da ga kupujete, kad možete sami da ga napravite.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)