DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g sira
250 ml kisele vode
120 ml ulja
1/2 kašičice soli
Priprema:
Pomešati vodu i ulje i so. Okrugli pleh namazati uljem, staviti 2 kore, ali ih ukrstiti i ostaviti krajeve da vise preko tepsije. Poprskati koru mešavinom ulja i vode. Pre svakog prskanja kore promešati tečnost jer se ulje odvaja od vode. Preko staviti 3 kore jednu preko druge gužvajući ih malo da bi stale u tepsiju. Zatim ih poprskati pa staviti sir. Potom opet 3 kore nagužvati, poprskati, staviti sir i tako sa svim korama. Prvu od tri preostale kore nagužvati, poprskati, staviti drugu koru i nju poprskati, staviti preostali sir pa odozgo poslednju koru. Krajeve koji vire preko pleha prebaciti preko kore i poprskati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta da burek dobije zlatnu boju. Gotov burek prevrnuti na tacnu i iseći.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM KAO IZ PEKARE Tajna hrskavih korica i savršenog fila
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆI BUREK SA SIROM Recept sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti
Sočan i slasan, pravi raj za nepca.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
KRCKAVI BUREK SA SIROM, KAO IZ PEKARE! Idealan doručak, a pravi se brzo od gotovih kora
Uz jogurt ili kiselo mleko, savršen obrok
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)