DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g sira
250 ml kisele vode
120 ml ulja
1/2 kašičice soli
Priprema:
Pomešati vodu i ulje i so. Okrugli pleh namazati uljem, staviti 2 kore, ali ih ukrstiti i ostaviti krajeve da vise preko tepsije. Poprskati koru mešavinom ulja i vode. Pre svakog prskanja kore promešati tečnost jer se ulje odvaja od vode. Preko staviti 3 kore jednu preko druge gužvajući ih malo da bi stale u tepsiju. Zatim ih poprskati pa staviti sir. Potom opet 3 kore nagužvati, poprskati, staviti sir i tako sa svim korama. Prvu od tri preostale kore nagužvati, poprskati, staviti drugu koru i nju poprskati, staviti preostali sir pa odozgo poslednju koru. Krajeve koji vire preko pleha prebaciti preko kore i poprskati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta da burek dobije zlatnu boju. Gotov burek prevrnuti na tacnu i iseći.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM KAO IZ PEKARE Tajna hrskavih korica i savršenog fila
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆI BUREK SA SIROM Recept sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti
Sočan i slasan, pravi raj za nepca.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
KRCKAVI BUREK SA SIROM, KAO IZ PEKARE! Idealan doručak, a pravi se brzo od gotovih kora
Uz jogurt ili kiselo mleko, savršen obrok
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)