DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!

Vesna Vukadinović

09:42

Bakina vanglica 0

Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.

burek
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za pitu

300 g sira

250 ml kisele vode

120 ml ulja

1/2 kašičice soli

Priprema:

Pomešati vodu i ulje i so. Okrugli pleh namazati uljem, staviti 2 kore, ali ih ukrstiti i ostaviti krajeve da vise preko tepsije. Poprskati koru mešavinom ulja i vode. Pre svakog prskanja kore promešati tečnost jer se ulje odvaja od vode. Preko staviti 3 kore jednu preko druge gužvajući ih malo da bi stale u tepsiju. Zatim ih poprskati pa staviti sir. Potom opet 3 kore nagužvati, poprskati, staviti sir i tako sa svim korama. Prvu od tri preostale kore nagužvati, poprskati, staviti drugu koru i nju poprskati, staviti preostali sir pa odozgo poslednju koru. Krajeve koji vire preko pleha prebaciti preko kore i poprskati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta da burek dobije zlatnu boju. Gotov burek prevrnuti na tacnu i iseći.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading