DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.

Sastojci:
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.

KRCKAVI BUREK SA SIROM, KAO IZ PEKARE! Idealan doručak, a pravi se brzo od gotovih kora
Uz jogurt ili kiselo mleko, savršen obrok

BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
500 g kora za pitu
300 g sira
250 ml kisele vode
120 ml ulja
1/2 kašičice soli
Priprema:
Pomešati vodu i ulje i so. Okrugli pleh namazati uljem, staviti 2 kore, ali ih ukrstiti i ostaviti krajeve da vise preko tepsije. Poprskati koru mešavinom ulja i vode. Pre svakog prskanja kore promešati tečnost jer se ulje odvaja od vode. Preko staviti 3 kore jednu preko druge gužvajući ih malo da bi stale u tepsiju. Zatim ih poprskati pa staviti sir. Potom opet 3 kore nagužvati, poprskati, staviti sir i tako sa svim korama. Prvu od tri preostale kore nagužvati, poprskati, staviti drugu koru i nju poprskati, staviti preostali sir pa odozgo poslednju koru. Krajeve koji vire preko pleha prebaciti preko kore i poprskati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta da burek dobije zlatnu boju. Gotov burek prevrnuti na tacnu i iseći.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

VREDI POKUŠATI: Tiket sa VELIKOM kvotom i još većim DOBITKOM!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
KADA SMEMO DA BACIMO STARE RAČUNE OD STRUJE, INFOSTANA... Svaka kuća u Srbiji ima kesu u kojoj se čuvaju sve ostale kese, pa tako i kutiju punu starih računa!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

OVO JE DEČAK IZ ZEMUN POLjA ZA KOJIM SE TRAGA OD SINOĆ: Evo gde je poslednji put viđen

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Dosta je ljudima terora! (VIDEO)

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)