BOLJI NEGO IZ PEKARE! Recept za burek od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji
Nema više razloga da idete u pekaru i da ga kupujete, kad možete sami da ga napravite.
Sastojci:
500 g kora za pitu
Fil:
300 g sira
1 jaje
Za mazanje kora:
120 ml ulja
250 ml kisele vode
Priprema:
Tepsiju namazati uljem, pa staviti dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Svaku koru poprskati mešavinom ulja i vode. Dodati još dve kore ali ih zgužvati, i takođe poprskati mešavinom vode i ulja. Preko staviti malo fila. Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i fil. Burek preliti ostatkom vode i ulja. Peći na 220 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KRCKAVI BUREK SA SIROM, KAO IZ PEKARE! Idealan doručak, a pravi se brzo od gotovih kora
Uz jogurt ili kiselo mleko, savršen obrok
OVO MORATE DA PROBATE! Turska pita sa sirom ima krckavu koru, a unutra je lisnata i mekana kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
BUREK SA SIROM KAO IZ PEKARE Tajna hrskavih korica i savršenog fila
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)