FANTASTIČAN DORUČAK Pita sa sirom bez kora, samo se izmeša i ispeče!

Trpeza/ V.V.

08:00

Sezonski recepti 0

Pita sa sirom može da se jede za doručak, večeru ili kao predjelo kada pravite ručak za goste.

FANTASTIČAN DORUČAK Pita sa sirom bez kora, samo se izmeša i ispeče!
Printscreen/Youtube

Sastojci:

4 jajeta

250 g brašna

200 g tvrdog sira

200 ml jogurta

100 ml ulja

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

Priprema:

Belanca umutiti sa solju u čvrst sneg. Dodati žumanca i mutiti da se dobije penasta smesa. Dodati jogurt i ulje, i sjediniti. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, dodati u smesu i dobro umutiti da nema grudvica. Dodati izmrvljen sir i izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta. Gotovu pitu iseći na kocke i poslužiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading